Blev du snydt? Her er dagens aprilsnarre

Goldman Sachs køber Storebæltsbroen, Danmark kan komme med til VM, og DJ og KS flytter sammen i Vanløse, hvis fusionen bliver en realitet. Traditionen tro fortæller danske medier og kommunikationsafdelinger i dag løgnehistorier til den helt store guldmedalje

Der er én dag om året, hvor det er i orden at gøre sit bedste for at snyde sine læsere. Hvert år den 1. april flyder de danske medier traditionen tro over med mere eller mindre fantasifulde løgnhistorier – og således også i år. 

For eksempel kan man i dag læse i Ekstra Bladet, at finansminister Bjarne Corydon er i fuld gang med at sælge Storebæltsbroen til Goldman Sachs, og at det vil fordoble priserne for de danske bilister på bare otte år.

Politiken skriver i en henvisning på avisens forside, at Danmark alligevel kan komme med til VM, fordi Uefa har bedt landsholdet om at holde sig i beredskab til slutrunden til sommer, mens dr.dk skriver, at et nyt dansk energieventyr kan være på vej i form af elektriske ål, der skal supplere de danske vindmøller.

Hundekød og Å’er på EU-dagsordenen  

I Information kan man i dagens anledning læse, at en ny EU-forordning vil gøre op med det danske forbud imod at opdrætte hunde med henblik på salg af kød. Ifølge avisen forventes sagen at blive et af de helt store emner i den kommende EU-valgkamp.

I samme genre har Europa-Kommissionen her til morgen skrevet på sin hjemmeside, at kommissionen i dag fremlægger et forslag om at standardisere de europæiske alfabeterI den forbindelse kan Danmark glæde sig over, at både vores Æ og Ø er med blandt de endelige 35 bogstaver. Til gengæld må vi sige farvel til Å’et, skriver Europa-Kommissionen.

Gør døde dyr til en solstrålehistorie

En af de aprilsnarre, der har trukket mest opmærksomhed under hashtagget ’aprilsnar’ på Twitter, er et jobopslag fra Zoologisk Have på Jobindex. De søger en marketingchef til deres nye taskekollektion ’Marius’.

I jobopslaget lyder det blandt andet om medarbejderen, de søger, at ”du er sandsynligvis uddannet marketingstrateg, dyrepasser eller slagter”, og ”du har en kommerciel tankegang og presseflair, og du er i stand til at gøre døde dyr til en solstrålehistorie”.

Gaffa risikerer at knuse et teenagehjerte eller to med deres nyhed om, at popgruppen ’One Direction’ går i opløsning. Og fra vores helt egen verden skriver Kommunikation og Sprog (KS) på deres hjemmeside, at de flytter til Vanløse, hvis fusionen mellem KS og DJ bliver en realitet.

”Det kommende domicils konkrete adresse kan endnu ikke afsløres, men det kommer til at ligge tæt på metrostationen, så journalisterne ikke får alt for langt til Christiansborg,” lyder det blandt andet i artiklen.

Udlandet kan også være med

Også en række udenlandske medier brillerer med aprilsnarre i dag.

I The Mirror kan man for eksempel læse, at den nordkoreanske leder Kim Jong-un forbyder ’One Direction’ at rejse ind i Nordkorea, medmindre de får samme frisure som ham.

The Guardian har samlet en liste over en række aprilsnarre fra udenlandske medier her. Listen tæller blandt andet Googles aprilsnar, hvor de søger en såkaldt ’Pokemon Master’.

3 Kommentarer

Peter Jensen
1. APRIL 2014
Historien fra Bornholms
Historien fra Bornholms Politi om 300 grise, der var stukket af, efter at et godstog var forulykket (jernbanen blev nedlagt i 1968) er også sjov. BNB skrev den, Berlingeren har slettet historien fra sitet i bare skam...
Elisabeth Due
1. APRIL 2014
Og så er der jo også denne:
Og så er der jo også denne: http://www.dagens.dk/indland/forsikringsselskab-vil-videooverv%C3%A5ge-muskelhunde?utm_source=news.dk&utm_campaign=jubii&utm_medium=link&p=Jubii.Home.Top
Sebastian Krausing
1. APRIL 2014
Der har sgu været mange gode
Der har sgu været mange gode i år! Jeg synes nu også denne er sjov: http://www.bilsektionen.dk/nu-maa-minibiler-koere-paa-cykelstierne/