Bladtegnere vil ind på journalist-uddannelserne

Danske bladtegnere vil i bedre dialog med journalistuddannelserne og har lanceret en charmeoffensiv i samarbejde med Politiken-journalister.

Danske bladtegnere vil i bedre dialog med journalistuddannelserne og har lanceret en charmeoffensiv i samarbejde med Politiken-journalister.
Som journalistuddannelserne er skruet sammen nu, bliver de studerende ikke indført i bladtegnernes verden. Som en charmeoffensiv tilbyder gruppen af danske bladtegnere under Dansk Journalistforbund derfor et mindre undervisningsforløb til de tre journalistuddannelser i Danmark.
»De studerende har ingen idé om, hvad vi som bladtegnere kan bidrage med, når de kommer ud på arbejdspladserne i den virkelige verden,« sagde formanden Claus Seidel på gruppens årlige generalforsamling.
»Vi bør derfor udgøre en del af uddannelserne, så de studerende ved, hvad vi bladtegnere kan bidrage med,« siger han til Journalisten.dk.

Derfor har man i samarbejde med de to Politiken-journalister Anders Jerichow og Søren Vinterberg udarbejdet et forslag til, hvordan et uddannelsesforløb kan fungere.

Anders Jerichow har godt indblik i ytringsfrihedsproblematikken og har erfaringer som kommentator om mellemøstlige forhold, forklarer Claus Seidel. Den indgangsvinkel til vores virke kan forhåbentligt vække nysgerrigheden hos de studerende, siger han.

»Så vil Søren Vinterberg og mig stå for det mere praktiske. Vores tegninger udgør ofte den visuelle indgang til historier, der godt kan være komplicerede og baner vejen for historiernes budskaber. Det samspil skal de studerende kende.«

Forslaget er nu sendt til de tre journalistuddannelser i Aarhus, Odense og Roskilde. Claus Seidel håber derfor på, at man allerede til kan vise flaget alle steder, når det nye semester begynder efter sommerferien.

0 Kommentarer