2006-05

Udefra går ned

ENDELIGT. DR lukker endnu et af sine faste journalistiske programmer. Udenrigsmagasinet Udefra bliver sendt for sidste gang i november. Programmet, der har været en fast del af sendefladen, siden DR2 gik i luften i 1998, har med dokumentarudsendelser haft til opgave at vise den internationale udvikling. Tyge Pedersen, der har været vært på programmet siden dets begyndelse, står meget uforstående over for beslutningen om at lukke Udefra.

Totalt tidsspin

For halvanden måned siden kontakter Lene Johansen de relevante ministre (læs: spindoktorer) for at høre, om det er muligt at få Bertel Haarder eller Rikke Hvilshøj til at deltage i en Temaaften om Europas fem millioner illegale personer. Hvilshøj, fordi hun er integrationsminister, og Haarder, fordi han i sin tid bestred samme post og gennemførte mange af de stramninger, vi i dag kender.

Smaat nyt

PRESSEFOTO. Årets Pressefoto blev offentliggjort forrige fredag. Konkurrencen er vokset eksplosivt de seneste år, og med 3.431 indsendte billeder fra 217 pressefotografer blev sidste års deltagerrekord slået med 566 fotografier. Peter Hove Olesen fra Politiken blev kåret som Årets Pressefotograf. Se ham og de mange øvrige prisvindere på www.pressefotografforbundet.dk  

Politiken anklages for at være utroværdig

Politikens troværdighed har lidt skade under Muhammed-krisen. Avisen har begået fejl og været subjektive, og man sidder med fornemmelsen af, at avisen er ude i et politisk ærinde, mener tre mediefolk. LINEDANS. En del bekymrede mails har læsernes redaktør på Politiken, Lars Halskov, fået under Muhammed-krisen. Læserne har været bekymrede for, om Politiken kan adskille Tøger Seidenfadens holdninger fra den journalistiske dækning.

Kulturkamp på kulturgangen

Påstande om politiske motiverede udrensninger og modpåstande om indslumring og manglende faglig kunnen. Der blev råbt højt, da JP ændrede fokus fra traditionel kulturdækning af de skønne kunster til reportage og international værdidebat, herunder et stort skvæt islamkritik. SAMMENSTØD. »Det er et fremragende interview. Rifbjerg fremstår som den indbildske nar, han er.«

Ideologi på forsiden

Politiske holdninger, værdier og ideologier smitter af på morgenavisernes journalistik, viser en videnskabelig undersøgelse. Den foreløbige kulmination på udviklingen er dækningen af Muhammed-tegningerne. Mediefolk frygter, at det kan være pressens død, mens media-bureauerne jubler.

Fyret for andres fejl

Bette de Fine Licht færdig efter 27 år i DR. AFKLAPSNING. Der var kort og kontant afregning ved kasse ét, da den tidligere Venstre-politiker Erling Tiedemann i slutningen af december offentliggjorde en skarp kritik af P1-programmet Orientering i Berlingske Tidende. Han klagede over, at den nyvalgte Pave Benedikt var citeret for noget, han ikke havde sagt. Og dokumenterede, at det havde taget ham mange breve og fem måneder at få DR til at rette fejlen.

Find seks fejl

  LEDER. Selvfølgelig er det et helvede for en uenig journalist at blive spændt for redaktørens ideologiske vogn. I dette nummer af Journalisten kan man læse, at en del journalister døjer med det problem på Jyllands-Posten. Det har der heldigvis været uro og ballade om.

Fejl i forsendelsen af Journalisten nummer 5

  En teknisk fejl hos vores trykkeri var årsag til, at der blev trykt forkerte navne eller adresser på en stor del af de blade (Journalisten nummer 5), der blev postomdelt i sidste uge. En del af oplaget blev tilbageholdt inden udbringningen. Et genoptryk af hele oplaget blev straks sat i gang for at sikre, at alle fik mindst ét blad bragt til døren. Det bør være abonnenterne i hænde senest onsdag den 22. marts.

Sider

Subscribe to RSS - 2006-05

Seneste jobopslag

Robotredaktør - Odense

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 15.04

Digital udvikler og producent til Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Ansøgningsfrist: 30.03

To journalister til Lollandredaktionen

Lolland-Falsters Folketidende A/S
Ansøgningsfrist: 10.04

Organisationsudviklingschef

Kræftens Bekæmpelse
Ansøgningsfrist: 10.04

Studentermedhjælper til medlemsrådgivning

A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog
Ansøgningsfrist: 05.04

Pressesekretær til Undervisningsministeriet

Undervisningsministeriet
Ansøgningsfrist: 07.04

Projektleder til Politiken Live

Politiken Live
Ansøgningsfrist: 07.04

Ingeniøren søger dagsordensættende journalist

Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 02.04

Sjælden journalist-stilling er ledig

Sjællandske Medier
Ansøgningsfrist: 26.03

Senior Presserådgiver til KMD

KMD
Ansøgningsfrist: 15.04

Communication and Program Manager (barselsvikariat)

Unicef Danmark
Ansøgningsfrist: 01.04

Journalist til folkekirken.dk - barselsvikariat

Folkekirken.dk
Ansøgningsfrist: 26.03

Kommunikationschef til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune
Ansøgningsfrist: 31.03

Digital redaktør til Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Ansøgningsfrist: 26.03

BUPL søger en kreativ pressemedarbejder med skarpt politisk blik til vikariat

BUPL - BØRNE- OG UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND
Ansøgningsfrist: 28.03

Kommunikationschef til Red Orangutangen

Red Orangutangen
Ansøgningsfrist: 05.04

TV MIDTVEST søger kreativ og effektiv webklipper

TV MIDTVEST
Ansøgningsfrist: 15.04

TV2 ØSTJYLLAND søger redaktør

TV2 Østjylland
Ansøgningsfrist: 02.04

DIREKTØR - DANSK JOURNALISTFORBUND

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 07.04

SPECIALKONSULENT TIL STRATEGISK KOMMUNIKATION OG RELATIONSARBEJDE

INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER
Ansøgningsfrist: 29.03

Kommunikationschef

HR Navigator
Ansøgningsfrist: 01.04

Fagbladet Folkeskolen søger journalist

Fagbladet Folkeskolen
Ansøgningsfrist: 27.03