2001-05

Videre med det visuelle

Det går stærkt fremad i den kun et år gamle specialgruppe, Visuelt Forum. Medlemstallet er fordoblet på et år, og til gruppens mange arrangementer er der altid ventelister. Arrangementer og efteruddannelse er gruppens satsningsområder. "I Visuelt Forum er der fagfe-stival hele året," lød det lidt stort i slaget fra formanden for Visuelt Forum, Gert Nielsen, da specialgruppen holdt generalforsamling den 4. marts.

Trofæ-jægeren

Egentlig er han ung med sine 32 år, men han har allerede haft et langt liv på toppen af dansk pressefotografi. Når han taler, veksler han mellem dengang og nu. Dengang blev han tændt af vildskab og spænding, nu er historierne blevet vigtigere. Men begejstringen over at blive hædret med fotopriser er præcis lige så stor i dag, som for 10 år og 16 priser siden. Jan Grarup. Jan Grarup. Jan Grarup. Jan Grarup.

Syv gange Jan

Årets Pressefoto udviklede sig til Jan'ernes fest. Ekstra Blads-fotografen Jan Grarup løb med fire diplomer, og freelancefotografen Jan Dagø snuppede tre. "Jeg er bare med i år," hvisker sidste års World Press-vinder Claus Bjørn Larsen, da Jan Grarup for fjerde gang denne eftermiddag er på vej op på vinderpodiet ved Årets Pressefoto - denne gang for at hente prisen som årets pressefotograf. Høfligt står Claus Bjørn Larsen nede i mængden af fotografer med armene fulde af Grarups diplomer.

Studietur til Irland

"En uge i Irland med lejlighed til at møde kvinder fra mange dele af det irske samfund." Sådan lyder tilbuddet fra Ligestillingsgruppen i Dansk Journalistforbund, der inviterer alle interesserede med på studierejse i august. På programmet står blandt andet møde med kvindelige parlamentarikere, besøg på medier, og udflugt i et "mandefrit" kvarter i Dublin. Formålet med rejsen er at undersøge, hvilke forandringer de irske kvinder har oplevet i de sene-ste ti år - med fokus på ligestilling.

Plads i DJE

Kommunikationsgruppen går efter en plads i DjEs bestyrelse. De vil have indflydelse på efteruddannelsens tilbud. DJ bakker op om ideen. "Jeg har talt med lederen af DjE om at få flere målrettede kurser til informations- og kommunikationsfolk. Vi har også brug for flere og kortere forløb," sagde formanden for K-gruppens bestyrelse, Karin Sloth, i sin beretning ved gruppens generalforsamling.

Omtale frabedes

Kommunikationschefer er trætte af fag- og brancheblade, der tilbyder redaktionel omtale, hvis firmaerne køber annoncer. Det udhuler den redaktionelle troværdighed, siger IBMs kommunikationschef Anders Lund. Han kalder Dansk Journalistforbunds holdning til problemet for 'slap'. Det er nærmest den omvendte verden. IBMs kommunikationschef langer ud efter medier, der tilbyder redaktionel omtale, hvis IBM køber annoncer. Samme signal kommer fra telekommunikationsfirmaet Alcatel.

Nej til gratisarbejde

Journaliststuderende tilbydes freelancearbejde uden betaling. Med en principbeslutning tager kredsen af journaliststuderende på DJH kraftigt afstand fra gratisarbejdet. Muligheden for at få artikler trykt og bragt med byline er sød musik i ørerne på journaliststuderende. På Danmarks Journalisthøjskole kan man finde plakater og opslag, hvor medier tilbyder journaliststuderende den eftertragtede spalteplads, men betalingen er ind imellem meget tynd. Så tynd, at den udbetales i ord: skribentens byline.

Sider

Subscribe to RSS - 2001-05

Seneste jobopslag

Ambitiøs kommunikationschef

Kalundborg Kommune
Ansøgningsfrist: 05.11

Designchef til Zetland

Zetland
Ansøgningsfrist: 10.11

Netavisen Pio søger skarp politisk journalist

Netavisen Pio
Ansøgningsfrist: 29.10

Assisterende perspektivredaktør til Børsen

Børsen
Ansøgningsfrist: 29.10

Informationsmedarbejder til Kvalitet & Udvikling

Lolland Kommune
Ansøgningsfrist: 21.10

ROBOT STORYTELLERS

Grouleff Communications
Ansøgningsfrist: 25.10

Nyhedsjournalist

Politiken Skoleliv
Ansøgningsfrist: 19.10

Chefredaktør til Djøfbladet

DJØF
Ansøgningsfrist: 26.10

Journalist der kan lidt mere end dit fadervor

Professionshøjskolen ABSALON
Ansøgningsfrist: 22.10

Skrivende redaktionsleder til FORSKERforum

Dansk Magisterforening
Ansøgningsfrist: 31.10

To studerende søges til Dansk Journalistforbund – DJ Rettighedsmidler

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 29.10

Press & Communication Specialist

Søstrene Grene
Ansøgningsfrist: 19.10

SoMe- og webredaktør

DGI
Ansøgningsfrist: 21.10

Adjunkt til TV- og Medietilrettelæggelse på DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 29.10

Kommunikationskonsulent til Videnskabernes Selskab

Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab
Ansøgningsfrist: 22.10

Kommunikationschef i Dansk Metal

Dansk Metal
Ansøgningsfrist: 19.10

Nye undervisere og udviklere til Center for Journalistik på SDU

SDU - Syddansk Universitet
Ansøgningsfrist: 31.10

Ekstra Bladet søger reportere til Jylland

Ekstra Bladet
Ansøgningsfrist: 21.10

TV2 ØSTJYLLAND søger redaktør for journalistiske satsninger

TV2 Østjylland
Ansøgningsfrist: 19.10