Bjarne Riis anklages for blacklisting af journalister

CykelJournalister anklager Bjarne Riis og Alberto Contador for at udelukke kritiske journalister fra at stille spørgsmål.

CykelJournalister anklager Bjarne Riis og Alberto Contador for at udelukke kritiske journalister fra at stille spørgsmål.

Udvalgte kritiske journalister bliver forhindret i at stille spørgsmål til cykelholdet Team Saxo Bank-Sungards pressemøder under Tour de France. Det skriver sporten.dk.

»Jeg føler mig blacklisted. Der er nok ikke tale om en liste i bogstavelig forstand, men det er tydeligt, at de vælger ud i journalister,« siger Gregor Brown til Sporten.dk. Han dækker Tour de France for cykelsitet CyclingWeekly.

Også under Giro d'Italia opleve Gregor Brown at blive holdt væk fra Alberto Contador, kaptjanen på Bjarne Riis' cykelhold.

»Jacinto Vidarte (Alberto Contadors personlige pressemand, red.) kontaktede Giro d'Italias pressekoordinater og sagde, at Contador ikke ville have, at jeg stillede flere spørgsmål. Pressekoordinateren sagde til mig, at det ikke var, fordi han havde noget imod mig, men det var, hvad han havde fået besked på af Vidarte,« siger Gregor Brown og bliver bakket op af journalisten Lionel Birnie, der også føler sig blacklisted fra at stille spørgsmål.

Alberto Contadors pressemand Jacinto Vidarte afviser anklagerne.

»Der er altså mange hundrede journalister til pressemøderne med Alberto Contador. Det er ikke alle, der kan nå at stille spørgsmål, når de samtidig skal oversættes til spansk og fransk. Der er ingen, der er på nogen sort list,« siger han til Sporten.dk.

0 Kommentarer