Bistand til irakiske medier

 

 

Den danske organisation, International Media Support, IMS, var initiativtageren, da 20 internationale medie-organisationer mødtes i London i slutningen af april for at diskutere, hvordan organisationer bedst støtter irakerne med at få opbygget frie og uafhængige medier.

Mødet mellem de 20 organisationer er en milepæl i det internationale arbejde med at bistå lande med at få skabt demokrati og ytringsfrihed. Med IMS som tovholder er det nemlig for første gang nogensinde lykkedes at samle de store medieorganisationer i et forsøg på at koordinere indsatsen, inden de for alvor kaster sig ud i at udvikle medierne i et trængt land. Blandt andet erfaringer fra Balkan har vist, at det er gavnligt at arbejde sammen.

"Det betaler sig at sige: Hør nu er vi fem organisationer, der er interesseret i nogenlunde det samme, så hvorfor arbejder vi ikke sammen? Hvorfor putter vi ikke pengene i den samme kasse og undgår at lave dobbeltarbejde," siger Jesper Højberg, direktør for IMS.

Behovet for assistance til irakerne blev cementeret på mødet i London. Her fortalte en irakisk kurder, Siayamend Othman, der er tidligere researcher for Amnesty International og tidligere senior vicepræsident i nyhedsbureauet United Press International, at der for øjeblikket i Irak ikke er et eneste uafhængigt medie. Derudover har de fleste irakere aldrig set kritik af Saddam Hussein i pressen.

0 Kommentarer