Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech mener, Jyllands-Posten har misforstået statistik om det danske asylsystem. I artiklen 'Danmark topper flygtningenes hitliste' i dag skriver Jyllands-Posten, at Danmark er et af Europas letteste lande at få asyl i.
»Ifølge EU-tal anerkender Danmark 48 pct. af asylansøgerne som flygtninge. Unionens gennemsnit er på 27 pct. I Tyskland er det 37 pct., i Sverige 30, i Frankrig 14 og i Grækenland blot 1,« skriver Jyllands-Posten.
Men man kan ikke ud fra tallene konstatere, at Danmark er et af Europas letteste lande at få asyl i, skriver politiken.dk. De tal, Jyllands-Posten lægger til grund for artiklen, viser, hvor mange af dem, der søger asyl, der også får det. Det kaldes godkendelsesprocenten, og her ligger Danmark i top.
Men målt på, hvor mange der søger mod Danmark for at få asyl, er vi ikke i top.
»Danmark modtager langt færre flygtninge end mange andre EU-lande efter års stramninger på området,« skriver politiken.dk.
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er meget utilfreds med Jyllands-Postens fortolkning af statistikken.
»Det er at vende fuldkommen op og ned på tingene at påstå, at når halvdelen af asylsøgerne får beskyttelse, så er det udtryk for, at politikken er lempeligere end i de lande, der kun giver beskyttelse til en fjerdedel af asylsøgerne,« siger hun i en pressemeddelelse.
Hun mener tværtimod, tallene viser »en meget positiv udvikling, at der kommer færre lykkeriddere til Danmark, som overhovedet ikke kan få beskyttelse«.
På Jyllands-Posten erkender nyhedschef Pierre Collignon i en opfølgende artikel fra politiken.dk, at overskriften »måske ikke er verdens mest præcise«. Men han fastholder, at historien holder.
»Historien bygger på meget troværdige kilder, som siger, at for dem er det altså et mål at prøve at komme til Danmark – det er historien. Og det skulle selvfølgelig have været formuleret mere præcist,« siger Pierre Collignon til politiken.dk.
(Opdateret 14.30: Tilføjet nederste to afsnit, hvor Jyllands-Posten svarer på kritikken.)
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.