Billedbase med begynderbesvær

       »Den kommer i hvert fald i løbet af i år,« siger Peter Thornvig, der sidder i bestyrelsen for billedbasen Image2use. Image2use er en elektronisk portal, der kommer til at stå for salg af værker af blandt andre danske tegnere, fotografer, billedkunstnere og illustratorer.
 

 

 

 

 

 

»Den kommer i hvert fald i løbet af i år,« siger Peter Thornvig, der sidder i bestyrelsen for billedbasen Image2use.

Image2use er en elektronisk portal, der kommer til at stå for salg af værker af blandt andre danske tegnere, fotografer, billedkunstnere og illustratorer.

Basen har været godt tre år undervejs, og sidste år lød det flere gange: »Nu er Image2use klar. Men Image2use har været ramt af tekniske og økonomiske vanskeligheder samt konkurs hos en underleverandør.

Billedbasens filosofi er, at ophavsmændene til værkerne får indsigt i alle handler og dermed kan sige fra over for uønskede købere.

»Image2use er et vigtigt element, så man i den digitale verden har mulighed for at opretholde sin ophavsret,« siger Peter Thornvig.

Tegneren, fotografen – eller hvem der er ophavsmand til billedet – er desuden selv med til at fastsætte prisen på billederne, og hele 70 procent af salgsprisen går til billedets ophavsmand.

Scanpix giver kun fotograferne 50 procent af salgsprisen.

Mange danske organisationer står bag Image2use. Billedbasen er oprettet af fællesforeningen Danske Billedautorer, der blandt andet består af Dansk Journalistforbund, Dansk Fotografisk Forening og Tegnerforbundet af 1919.

Image2use kommer til verden på baggrund af penge fra COPY-DANs afdeling for billedkunst.

0 Kommentarer