Billed-Bladet: TV 2 og DR kæmper om bedste dokumentar 2012

Slaget om landets største tv-pris afgøres på fredag, hvor Billed-Bladet uddeler årets TV-guld for bedste tv-dokumentar. Men allerede nu står det klart, at det enten bliver DR, DR2 eller TV 2, som løber af med de 100.000 kroner. Se alle de nominerede her.

Slaget om landets største tv-pris afgøres på fredag, hvor Billed-Bladet uddeler årets TV-guld for bedste tv-dokumentar. Men allerede nu står det klart, at det enten bliver DR, DR2 eller TV 2, som løber af med de 100.000 kroner. Se alle de nominerede her.

Der er lagt op til eksklusiv gallafest i Odd Fellow palæet i København på fredag, når den danske tv-branche hylder landets bedste tv-dokumentarister.

Samtidig er der rigtig gode penge til den eller dem, som har leveret årets bedste tv-dokumentar. Billed-Bladets TV-Guld på 100.000 kr. er nemlig på højkant. Og i dag er det så blevet afsløret, hvem der er i spil.

De fem nominerede er fundet blandt en lang række tv-dokumentarer, som landets tv-stationer har indstillet til prisen, der uddeles for 23. gang. Og foruden de kontante kroner, så følger der også en statuette med skabt af kunstneren Flemming Rodian.

"Feltet er rigtig stærkt i år, og det har været en stor fornøjelse for os i TV-GULD-komitéen at se alle indstillingerne igennem. Det er jo cremen af cremen af det forgangne års viste dokumentarer, tv-stationerne sender til os. Vi har igen i år været på en tv-rejse i de store følelsers land: lykke, sorg, drama og spænding, som programmerne indeholder. Det har været en fornøjelse at tage på road-trip gennem mange, mange timers velproduceret tv", siger Billed-Bladets chefredaktør Annemette Krakau.

Og her er så de nominerede til Billed-Bladets TV-Guld for bedste TV-dokumentar 2012:

"Svend", DR
Producent Anne Wivel
Tilrettelægger Sigrid Dyekjær, Danish Documentary Production

"Verdens bedste kok", DR2
Producer Monika Hellström, Final Cut Productions
Producent Signe Byrge Sørensen
Tilrettelægger Rasmus Dinesen

"Au Pair", DR2
Producent Helle Faber, Made in Copenhagen
Tilrettelægger og instruktør Nicole N. Horanyi & Heidi Kim Andersen

"Armadillo", TV 2
Instruktør Janus Metz
Produktionsselskab Fridthjof Film

"Millionæren, der mistede alt", TV 2
Instruktør Eva Mulvad
Produktionsselskab Danish Documentary Production, Sigrid Dyekjær

 

Hvem der vinder afgøres af Billeds-Bladets dokumentar-komíté, der består af filminstruktør Bille August, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, direktør Bent Fabricius-Bjerre, forfatter Sara Blædel, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, cand. mag. Preben Wilhjelm, producer Mads Egmont Christensen, executive producer Karen Boel Thomsen, advokat Johan Schlüter og Billed-Bladets egen chefredaktør Annemette Krakau.

Udover prisen for årets bedste TV-dokumentar uddeles der også TV-Guld til årets kvindelige tv-vært, årets mandlige tv-vært, årets stjerneskud og årets tv-program ved gallafesten den 16. marts. Disse vindere er dog valgt af Billed-Bladets egne læsere via afstemning.

Sidste år gik BILLED-BLADETS TV-Guld og de 100.000 kroner til instruktøren Sami Saif for den rørende dokumentar, 'Tommy' – om popmusikeren Tommy Seebachs liv og musikkarriere.

Dokumentaren blev set af over en million seere på DR1 og har også været vist i biograferne og udgivet på DVD. Tommy blev produceret af R Film i en co-produktion med DR og med støtte fra Det Danske Filminstitut.

0 Kommentarer