Big time experiment

»Som lærer skal man være nørdet, men ikke indelukket nørdet.«Mads Trolle, 27 år gammel, går fra at være studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) til underviser samme sted.

»Som lærer skal man være nørdet, men ikke indelukket nørdet.«

Mads Trolle, 27 år gammel, går fra at være studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) til underviser samme sted.

Hvad skal du lave på DMJX?
»Jeg skal være underviser på et kursus i onlinemedier på syvende semester. Jeg har ikke det overordnede ansvar, men jeg skal assistere, køre nogle oplæg og hjælpe med teknisk support, når de studerende kommer med deres fortvivlede spørgsmål. Jeg gætter på, de gerne vil have lidt praktisk erfaring i lærergruppen, og det hjælper, at jeg er et frisk pust.«

Hvordan bliver det at starte som underviser?
»Lidt mærkeligt. Det er jo ikke meget mere end fire måneder siden, jeg selv gik på skolen som studerende. Den første dag, jeg var der som underviser, kunne jeg ikke finde ud af, om jeg skulle sætte mig i den grå kantine (elevernes kantine, red.) eller den hvide (lærernes, red.). Jeg følte mig lidt som den nye dreng i klassen, der ikke vidste, hvem han skulle snakke med. Mange af de studerende, jeg har rendt rundt med i fredagsbaren, sidder jo stadig deroppe, så det er lidt mærkeligt pludselig at være rigtig voksen underviser.«

Hvad skal man kunne som underviser på Journalisthøjskolen?
»Som lærer skal man være nørdet, men ikke indelukket nørdet. Man skal være i stand til at formidle nørderiet videre og forklare og fortælle. Det handler om at få engageret de studerende. Det handler om at få solgt, at vi for eksempel skal ud og dække et motionsløb i Aarhus på fuldt smadder med 25 mand. Også selv om det er totalt overkill. Hvis de studerende ikke gider det, kan sådan en situation falde fuldstændigt fra hinanden. Men vi gør det, fordi det er vigtigt at få den praktiske erfaring med for eksempel at live-twitte fra marken. Og det er skide sjovt, når det lykkes.«

Hvad får du ud af at undervise?
»Jeg tror, det bliver fedt at dele erfaringer med de studerende. På Journalisthøjskolen er der jo ikke den store forskel på de studerendes og lærernes kompetencer. Lærerne har bare meget mere erfaring. Men de studerende kommer også med deres egne erfaringer, især fra praktiktiden. Det er jo ikke sådan, at vi lærere sidder med alle svarene, især ikke når det kommer til nye medier. Der sker hele tiden nye ting, platformene ændrer sig hele tiden, og der kommer nye teknologier, man skal forholde sig til. Jobbet tiltrak mig, fordi jeg også selv kommer til at lære nogle nye ting og møde en masse mennesker i branchen.«

Hvad glæder du dig til?
»Sammen med de studerende skal vi ud og dække U21-EM i fodbold her til sommer. Der skal eksperimenteres big time med nye medier – Twitter, interaktive kort, crowdsourcing af videoer og så videre. Det er nogle ting, man ikke har prøvet i Danmark før, så det bliver rigtig sjovt.«

CV: Uddannet fra Journalisthøjskolen i 2010 med praktik på Ekstra Bladet og Bastard Film. Arbejder freelance som VJ og tilrettelægger ved siden af sit job som underviser.

0 Kommentarer