Big Brothers barrierer

 

 

Anholdelse, fingeraftryk, DNA-prøve, forbryderbilleder, kropsvisitering ­- og retur til Danmark med den første flyver. Alt det oplevede Ekstra Bladets fotograf Thomas Sjørup, da han for et halvt års tid siden ankom til USA uden at have de rigtige indrejsepapirer.

TV 2s Ulla Terkelsen har også måttet forlade USA, fordi hun ikke havde et gyldigt visum. Dog var hendes exit langt mere udramatisk end Thomas Sjørups.

Men de to er ikke ene om at have haft ugyldige indrejse-papirer. Problemet med danske pressefolk, der er blevet udvist af USA på grund af ugyldigt visum, har været stigende de seneste par år, oplyser Den amerikanske Ambassade i København. Ambassaden har derfor henvendt sig til fagbladet Journalisten og bedt os forklare visumreglerne, der tilmed er blevet skærpet per 1. august i år.

De amerikanske myndigheder kræver, at alle danske pressefolk, der skal på job i USA, har et »informations-visum«, der normalt gælder for et til fem år. Et »business-visum« er ikke nok, og det nytter heller ikke at rejse ind uden visum, som danske turister normalt kan.

Derudover er der fra 1. august kommet et nyt interview-system for visum-ansøgere. Alle ansøgere ­- også pressefolk – skal møde op på Den amerikanske Ambassade for at blive interviewet, og det kan tage uger at få en interview-aftale.

Så medmindre journalisten eller fotografen allerede har et »informations-visum«, kan de godt droppe tanken om at stikke til USA for at dække »breaking news«. Indrejse på forkerte papirer kan i værste fald betyde et livslangt forbud mod at komme ind i USA.

For yderligere information se: http://www.usembassy.dk/

 

 

0 Kommentarer