Betalingsmur halverer antallet af brugere på nettet

Introduktionen af betaling på nettet har ramt The Times og Sunday Times hårdt. Efter godt en måned med brugerbetaling er websidernes brugerandel stort set halveret, viser ny opgørelse.

Introduktionen af betaling på nettet har ramt The Times og Sunday Times hårdt. Efter godt en måned med brugerbetaling er websidernes brugerandel stort set halveret, viser ny opgørelse.

Ifølge paidContent:UK udgjorde The Times' og Sunday Times' brugerandel blandt britiske aviser på nettet 4,37 pct. inden man introducerede brugerbetaling den 24. maj.

Siden røg man ned på 2,67 pct. Og da Times i sidste uge lukkede for det gamle gratis Times Online faldt brugerandelen yderlige, så man nu har en andel af markedet på blot 1,81 pct.

Oven i kommer, at læserne i den nærmeste fremtid skal betale for at registrere sig som brugere af The Times og Sunday Times på nettet, hvilket kan få yderligere konsekvenser.

Opgørelsen fra Hitwise, der står for registreringen af klik blandt britiske aviser på nettet, viser desuden andre interessante konsekvenser af den ny betalingsmur: Tilsyneladende er brugerne nemlig ikke gået andre steder hen.

FT.com og Sun Online fik godt nok en anelse flere læsere/brugere efter Times introducerede betalingsmuren, men kun i et omfang, så de 2 websites nåede op på tidligere tiders brugerniveau.

Der, hvor brugerne i første omgang især søgte hen, var Guardian.co.uk, som i de første par dage fik 132.642 flere læsere, samt Mail Online, der gik frem med 457.499 læsere. Til gengæld gik Telegraph.co.uk tilbage med 167.880, Indenpendent.co.uk tabte 84.475 og Mirror Group Digital mistede 56.917 læsere.

Ifølge padiContent:UK er det dog nærmest umuligt at forbinde de to ting med hinanden. De andres tilbagegang og fremgang skyldes ikke nødvendigvis den ny betalingsmur. Og samtidig skal man være opmærksom på, at Storbritannien netop har holdt parlamentsvalg, som angiveligt har øget antallet af brugere.

Derimod er det meget tydeligt, at the Times har tabt markedsandele – uden dog at være en katastrofe.

0 Kommentarer