Hvis bare Bertel Haarder havde fulgt dækningen på TV SYD+, havde han ikke haft grund til kritik. TV SYD satsede nemlig stort på begivenheden og sendte fem en halv times livefjernsyn fra dagens mange arrangementer, herunder taler fra blandt andre dronningen, statsministeren, den tyske ambassadør i Danmark og regionsrådsformand Carl Holst. Vi var i luften fra klokken 9.30 til 15, og igen klokken 19.30, ligesom vi søndag aften sendte en times højdepunkter fra udsendelsen.
TV SYDs signal blev i øvrigt også sendt på TV 2 Bornholm, TV 2 Fyn og TV Midt/Vest, ligesom udsendelsen blev livestreamet på www.tvsyd.dk.
Dækningen af 150-års dagen er et godt bevis på, at de regionale 24-timers kanaler giver værdi til tv-seerne. Fordi de er regionale, har de i højere grad interesse i at prioritere store begivenheder i nærområdet, og begivenheder, der mest optager seerne i en bestemt landsdel, kan få en fyldigere dækning, end de landsdækkende medier ofte vælger at give. Og fordi TV 2 Regionerne samarbejder, stillede TV SYD selvfølgelig sit signal til rådighed for søsterkanalerne, som kunne vælge at stige på, hvis de fandt dækningen af interesse, hvilket af gode grunde var tilfældet i Midt- og Vestjylland, på Fyn og på Bornholm.
Markeringen i Sønderborg var en stor satsning for TV SYD. Men for os var dækningen direkte i hjertet af public service. Vi havde som målsætning, at det skulle være bedre at se det på tv end at være der selv. Det synes vi i al beskedenhed, at vi opnåede.
Jeg håber, at Bertel Haarder og andre en anden gang vil skele til programoversigten på TV 2 Regionernes 24-timers kanaler, når de ønsker at følge en stor begivenhed uden for København.
– Betina Bendix, direktør, TV SYD
SVAR: Det er fint, at TV SYD dækkede begivenheden, og at et par andre regionalstationer så med. Men sammenlignet med dækningen i 1964 var dækningen denne gang en skandale for vore public service-kanaler. Dengang havde vi kun enkelte kanaler, men en fornem dækning. Denne gang har vi en overflod af kanaler, især DR, men alligevel kunne man midt i overfloden af ligegyldige programmer ikke afse nogen som helst sendetid prime time – undtagen en udmærket montage den 17. april om en officersfamilies skæbne, som desværre blev gemt væk på DRK. På DR1 sendte man på samme tid noget aldeles uaktuelt Cirkusrevy-konserves, som tilmed blev genudsendt senere. Den løbende dækning på dagen blev overladt til et musikprogram, hvor der ikke var hoved og hale i noget som helst. Og TV 2 News snakkede hen over Carl Holsts tale og et sønderjysk kor, så det lignede en stumfilm.
Er det virkelig sådan, at ledelserne af vore public service-kanaler ikke ved, at 18. april 1864 er den vigtigste dag overhovedet i Danmarks historie – med enorme konsekvenser den dag i dag, som man kan læse i den righoldige litteratur, der er udgivet om emnet.
Hvorfor sendte DRK ikke den utroligt flotte symfonikoncert og historiske kavalkade på Alsion i Sønderborg? Er der virkelig så langt derned? Har forfatteren Erling Jepsen ret i, at det var næsten som i 1864, hvor københavnerne på samme måde kørte hen over sønderjyderne!
Er dækningen af kirkelige handlinger i kongehuset virkelig så meget vigtigere end dronningens og statsministerens fremragende taler på Dybbøl? Skam jer, det er mit budskab til de public service-ansvarlige – undtagen TV SYD og dem, der koblede sig til. 200-året for nederlaget i Englands-krigene og adskillelsen fra Norge har vi heller ikke hørt meget til. Jeg frygter, at medierne senere på året heller ikke vil markere 100-året for krigsudbruddet og de efterfølgende sønderjyske tab af menneskeliv i Første Verdenskrig (større end hele Danmarks tab i 1864). s
Med venlig hilsen
– Bertel Haarder, folketingsmedlem, Venstre
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.