BERNT FIK BASK AF BJERREGAARD

Ekstra Bladets Hans Bjerregaard synes urørlig på posten som Journalistforbundets revisorsuppleant, efter at hovedbestyrelsen har opgivet at stille modkandidater. Alligevel samlede en letsindig KaJ-opkomling handsken op på delegeretmødet. Han betalte prisen med et stemmetal på kun en tredjedel af stormesterens.

Ekstra Bladets Hans Bjerregaard synes urørlig på posten som Journalistforbundets revisorsuppleant, efter at hovedbestyrelsen har opgivet at stille modkandidater. Alligevel samlede en letsindig KaJ-opkomling handsken op på delegeretmødet. Han betalte prisen med et stemmetal på kun en tredjedel af stormesterens.

Delegeretmødets »vigtigste« valgkamp bragte ingen forandringer i den samlede stilling. Den rituelle kamp om posten som Journalistforbundets revisorsuppleant stod i år mellem KaJ-opkomling Bernt Hertz Jensen og revisorsuppleant-veteran Hans Bjerregaard. Og lad det være sagt med det samme: Hans Bjerregaard sidder på fjerde år tungt på den indflydelsesrige post som revisorsuppleant. Bjerregaard tværede Hertz Jensen ud i en underholdende men forudsigelig kamp.
The Bernt Kid var først i ringen og lagde hårdt ud med at smide to lag T-shirts, for at illustrere at han var »den skin(d)barlige sandhed«. Efter at have sat scenen, argumenterede han veloplagt og smidigt med dybe hug for, at det var på tide med nyt blod på posten som revisorsuppleant.
»Jeg ved godt, jeg er oppe mod en velsmurt propagandamaskine,« startede Hertz Jensen.
»Men det er da tydeligt, at Bjerregaard er for gammel til det her. Han har siddet her for længe. Jeg havde overvejet plakater, stemmeopkøb, badges og direkte angreb på Bjerregaards personlige integritet – men jeg gad ikke. Og det er min fornemmelse, at DJs delegerede heller ikke gider.«
»Derfor vil jeg opfordre til, at I skærer igennem al staffagen og hvad der måtte være af mere eller mindre gratis fadøl. Forbundet har brug for en revisorsuppleant, der spiller med åbne kort. En revisorsuppleant, der ikke behøver dække sig ind under floskler, fraser og bunker af indholdsløse ord. DJ skal have en revisorsuppleant, der ikke orker det der med tal. DJ har brug for mig! – og hvis I ikke stemmer på mig, så stiller jeg op som formand næste gang«, lød det fra Bernt Hertz Jensen. En trussel, der utvivlsomt bragte hans stemmetal betragteligt i vejret.

2. omgang
Så effektfuld, sprudlende og let på tå som Hertz Jensen var det, lige så isnende sikker, fattet og overlegen var Hans Bjerregaard.
Så sejrsikker var han, at han havde overskud til at indlede sin slagserie med en undskyldning.
»På sidste års delegeretmøde stod jeg på denne talerstol og erklærede, at jeg i år ikke ville føre valgkamp. Desværre har nogle mødedeltagere opfattet min erklæring således, at jeg i år ikke ville føre valgkamp. Set i bagklogskabens ulideligt klare lys kan jeg i dag godt se, at mine udtalelser kunne opfattes på den måde. Jeg skal derfor beklage, at mine ord er blevet misforstået,« startede Bjerregaard. Herefter sænkede han paraderne og gik i offensiven.
»Så sent som i går blev resultatet af mit arbejde omtalt på forsiden af JyllandsPosten,« sagde Bjerregaard og uddybede:
»Rubrikken var ‘Forår i dansk økonomi’.«
»Og egentlig er der jo nok at være stolt af i det forløbne år. Enkelte har bebrejdet mig, at fodboldlandsholdet ikke har spillet så godt på det seneste, og det er da også rigtigt. Men omvendt var vi kun tre sejre fra at blive verdensmestre i Frankrig. Og så synes jeg, vi skal huske på, at der findes andre sportsgrene end fodbold. Her tænker jeg naturligvis først og fremmest på – sportsdans. Kort efter mit genvalg som revisorsuppleant, vandt Charlotte Egstrand og Holger Nitsche Europa-mesterskabet i latinamerikanske danse ved det dramatiske stævne i Innsbruck. Som de fleste sikkert kan huske, var de især stærke i jive. Lad os ikke spille hasard med så flotte resultater,« sagde Bjerregaard, der ligesom den unge udfordrer valgte en advarsel som afslutningspunch:
»I dag siger vi farvel til vor store rorgænger Lars Poulsen som forbundsformand. Af hensyn til kontinuiteten i forbundets arbejde vil jeg bede om jeres stemme. Det ville vel være en ulykkelig situation, hvis vi lavede udskiftninger på to så helt centrale nøgleposter på én gang.«
Dét overvandt tilsyneladende truslen om, at Hertz Jensen vil stille op som formandskandidat. Afstemningen talte sit tydelige sprog. Hertz Jensen fik kun 67 stemmer mod Hans Bjerregaards svimlende 168.

0 Kommentarer