Berlusconi-avis truer kritikere

Sidste uge ransagede politiet redaktionen på Berlusconi-familiens avis Il Giornale. Det skete efter trusler mod en kvinde, som kritiserede regeringens politik, skriver Information.

Sidste uge ransagede politiet redaktionen på Berlusconi-familiens avis Il Giornale. Det skete efter trusler mod en kvinde, som kritiserede regeringens politik, skriver Information.

Forkvinden for en italiensk arbejdsgiverforening Emma Marcegaglia udtalte i september til Italiens største avis:

»at de personlige konflikter og en regering, der måske ikke længere har flertal, ikke gør det nemmere at skabe vækst«.
Det skulle hun ikke have gjort. Dagen efter modtog Marcegaglia en sms, hvor redaktøren af Berlucsoni-familiens avis Il Giornale oplyste, at avisen ville bringe en kritisk artikel om Marcegaglia-familiens forretninger. Senere uddybede redaktøren over for assistenten i telefonen:

»Nu skal vi have det sjovt. I de næste 20 dage kvaser vi nosserne på Marcegaglia, som kun få i verden har oplevet det.« Det skriver Information.

Redaktøren blev telefonaflyttet, da han proklamerede denne strategi, og det har ført til en ransagelse af redaktionen. Redaktøren har efterfølgende kaldt truslen en spøg.

Det er ikke første gang, at Il Giornale reagerer på kritik af Berlusconi-regeringen ved at køre kampagne mod kritikeren. Sidste år hængte avisen en anden redaktør ved navn Boffo ud for homoseksualitet, da han kritiserede ministerpræsidenten. Il Giornale skrev dengang, at Boffo »mangler de moralske forudsætninger for at give den som moralist.«

Journalisten Barbara Spinelli sammenligner Il Giornales journalister med mafiaen:

»De bruger ord, dossierer og fotografier på destruktiv vis i stedet for at bruge en pistol.«

I går viste DR2 dokumentaren "Videocracy", hvor det tætte bånd mellem italienske medier og politik bliver belyst. Du kan se den prisbelønnede dokumentar her.

0 Kommentarer