Berlingskes valgdækning vejer mest

Journalisten.dk vejede avisernes valgdækning - målt i gram. »Den bedste metode, jeg har hørt om,« siger chefredaktør.

Journalisten.dk vejede avisernes valgdækning – målt i gram. »Den bedste metode, jeg har hørt om,« siger chefredaktør.

TYNGDE. Ved hjælp af saks, brevvægt og notesblok har Journalisten.dk vejet, hvilken avis der egentlig leverede den tungeste valgdækning på en enkelt dag i valgkampen. Undersøgelsen viser, at Berlingske er tungest, mens Ekstra Bladet – der havde en usædvanlig let dag – halter langt bagud. MetroXpress klarer sig overraskende godt.

Tungest på dagen er Berlingske med 57 gram valgjournalistik, efterfulgt af Børsen med 53 gram og Jyllands-Posten med 44 gram. Blandt overraskelserne er gratisavisen MetroXpress, der ligger midt i feltet – langt foran de andre gratisaviser, men også foran Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og Politiken – tilmed inklusive "At Tænke Sig".

Chefredaktør på MetroXpress Jonas Rathje er meget tilfreds med undersøgelsens resultat.
»Det er jo ikke vores målsætning at have for eksempel 700 gram valgjournalistik om dagen, det har vores læsere ikke tid til. Men vi vil gerne have de vigtigste ting med, og det mener jeg vi har,« siger Jonas Rathje og forsikrer, at "vi er måske tunge på vægten, men ikke i indholdet".

Jonas Rathje vurderer, at metoden med at måle vægten af artikler er meget valid.
»Det er i hvert fald den bedste metode, jeg har hørt om,« siger han.

Andre er mere skeptiske. I en mail skriver chefredaktør Poul Madsen, at Ekstra Bladets valgdækning handler om mere end papiravisen.
"Husk at veje nettet, mobil og tv med. Vi arbejder på alle platforme," skriver han og kalder ligefrem Journalisten.dk's optælling useriøs.
»Man kan da ikke 'veje' kvalitetsjournalistik. Det svarer til, at du vejer reporterne og siger, at de, der er tungest, også laver den bedste journalistik.«

Også læserne på Journalisten.dk har med vanlig kritisk sans kritiseret Journalisten.dk's undersøgelse:
"Du har vel tjekket, om avispapiret vejer det samme i de aviser, du sammenligner? Ellers kan man da ikke bruge din sammenligning til noget som helst," lyder det fra Tommy Kaas.

Sådan gjorde vi
∞ Dagens aviser er målt med en "Tefal Sensitive Computer" brevvægt. Der er 3 grams usikkerhed, oplyser Tefal på et klistermærke på vægten.
∞ Det er alene aviserne den 31. august, vi har vejet.

0 Kommentarer