Berlingskes Radio 24syv godkendes endeligt i dag

Den ny radiostation fra Berlingske People, som skal konkurrere med DR's P1, ventes at blive endelig godkendt af Radio- og tv-nævnet i dag. Det oplyser dets formand, Christian Scherfig, til Journalisten.dk.

Den ny radiostation fra Berlingske People, som skal konkurrere med DR's P1, ventes at blive endelig godkendt af Radio- og tv-nævnet i dag. Det oplyser dets formand, Christian Scherfig, til Journalisten.dk.

I forvejen har EU-Kommissionen sagt ja, og tidligere har Radio- og tv-nævnets formand tillige slået fast, at den ny Radio 24syv "fuldt ud" opfylder koncessionsbetingelserne.

Tilbage mangler blot den officielle godkendelse af hele nævnet, som mødes i eftermiddag.

»Radio 24syv fremtræder som et yderst velkvalificeret bud. Og når jeg siger det, så skeler jeg både til opfyldelsen af minimumskriterierne og de skønhedskriterier, man har budt ind med,« siger Christian Scherfig til Journalisten.dk.

Han tilføjer, at det samlede billede er en radiokanal, der lever op til de bagvedliggende hensyn og ønsker, som har ligget til grund for tankerne om at bryde det eksisterende landsdækkende radiomonopol, som DR i dag har.

»Og på papiret har den ny radiokanal potentiale til at bryde radiomediets traditionelle former med noget nyt og innovativt,« siger Christian Scherfig.

Han tør ikke på forhånd udstede en fuldstændig garanti for, at godkendelsen i nævnet blot bliver en ren formsag. Men omvendt er han temmelig overbevist om, at tilladelsen nu endelig vil blive givet til Radio 24syv.

Sker det, så gør Kulturministeriet klar til at udsende en pressemeddelelse i morgen tidlig.

»Vi forventer at offentliggøre det i morgen mellem klokken 9 og 10,« siger kommunikations- og pressemedarbejder i Kulturministeriet Karen Dyssel til Journalisten.dk.

Herefter sker der det, at Berlingske People – som er et samarbejde mellem Berlingske Media og People Group – vil få tilsendt programtilladelsen i udkast til kommentarer. Det betyder ikke, at der er lagt op til nogen former for kontraktforhandling.

Men da det er en sendetilladelse, der skal gælde i otte år, vil man gerne være sikre på, at man er enige om fortolkningen.

Og herefter, ja – så kan danskerne se frem til at stille ind på Radio 24syv fra og med den 1. november i år.

Om selve indholdet af kanalen har lektor i medievidenskab Per Jauert i øvrigt tidligere udtalt, at Radio 24syv mest af alt minder om P1, når man læser programplanen.

0 Kommentarer