Berlingskes nye mediehus fyldt med fejl

Pladsmangel og tekniske problemer gør, at Berlingske Medias nye hypermoderne mediehus ikke fungerer optimalt.

Pladsmangel og tekniske problemer gør, at Berlingske Medias nye hypermoderne mediehus ikke fungerer optimalt.

Det skulle være så godt i Pilestræde. Så godt at Lisbeth Knudsen i april i år udtalte til Journalisten:

»Det her bliver Danmarks mest moderne mediehus. Vi bringer en masse kreative, vilde og gale mennesker sammen. Det er min drøm, at vi skaber en smeltedigel af ideer, samarbejde og holdånd.«

Lige nu er virkeligheden dog en ganske anden for medarbejderne på Berlingske Tidende, B.T., ErhvervsBladet, Berlingske Nyhedsmagasin, Weekendavisen, Urban, Scanpix og AOK.

»Generelt er vi glade for at være flyttet ind i byen. Desværre fungerer rammerne ikke optimalt for drømmen om det moderne mediehus,« siger Frederik M. Juel, tillidsrepræsentant for Berlingske Tidende. Indtil videre har de nye lokaler ikke været optimale for arbejdsmiljøet.

»Vi er i gang med at skrive en liste til ledelsen med ting, der ikke fungerer. Nogle steder oplever medarbejderne støjgener, og flere steder sidder mine kolleger for tæt,« forklarer Frederik M. Juel.

I Pilestræde er de faste pladser droppet til fordel for konceptet 'free seating'. Det betyder, at medarbejderne udstyres med mobiltelefon, bærbar computer og et rullende skuffedarium til papirer og private ejendele. Konceptet har dog ikke fungeret endnu.

»Et af de helt store problemer ved free seating er, at der ikke er borde nok til alle. Derfor vil jeg opfordre ledelsen til at tage flere arealer i brug og gøre plads til alle,«
siger Frederik M. Juel.

Foruden pladsmangel og støjgener, har medarbejdernes nye mobiltelefoner ikke kunnet optage interview-samtaler. Det betyder i princippet, at mediehuset kan risikere at tabe stribevis af sager i Pressenævnet, hvis de ikke kan dokumentere, at kilderne er citeret korrekt.
Problemet vil dog blive løst i løbet af en uge, hvor medarbejderne vil modtage en ny mobiltelefon og nyt optageudstyr. Et yderligere problem er, at netadgangen svigter i flere områder af mediehuset.

Læs her reaktionen fra Lisbeth Knudsen.

Læs også artiklen: Berlingske tilbage i Pilestræde