Berlingskes medarbejdere godkender spareplan

Der bliver hakket en hæl og klippet en tå i Berlingske og BNB, efter at medarbejderne enstemmigt har vedtaget en ny spareplan i går.

Der bliver hakket en hæl og klippet en tå i Berlingske og BNB, efter at medarbejderne enstemmigt har vedtaget en ny spareplan i går.Madordningen og arbejdsredskabsordningen er blandt de medarbejdergoder, der ryger i på Berlingske og BNB. De redaktionelle medarbejdere godkendte i går planen, som ledelsen og medarbejderforeningen forhandlede på plads i sidste uge.

Det skriver mediawatch.dk (artiklen kræver bruger på mediawatch.dk).

»Der var bred enighed om aftalen. Og vi er glade for, at der nu er ro om lønforhandlingerne for resten af overenskomstperiode,« siger fællestillidsmand på Berlingske, Uffe Gardel, til mediawatch.dk.

Aftalen indeholder ud over nedskæringerne også en lønstigning på 1 procent frem til 2014, inklusive lønstigningerne fra den gældende overenskomstaftale.

Der var stor protest fra medarbejderne mod den oprindelige plan, da den først blev lagt frem i september, men de efterfølgende forhandlinger har gjort, at medarbejderne vedtog den nye enstemmigt.

Aftalen indeholder desuden en ny model for lønfordeling, hvor lønstigninger fordeles i tre puljer. En tredjedel fordeles bredt, en tredjedel som ledelsen disponerer over, og en tredjedel der fordeles mellem de lavest lønnede medarbejdere, skriver mediawatch.dk

0 Kommentarer