Berlingskes lokale medier skal skære ti stillinger

Både Berlingskes lokale dagblade og ugeaviser bliver ramt af den store spareplan, der har taget livet af Urban. 10 stillinger skal skæres lokalt, heraf fem redaktionelle stillinger, fortæller fællestillidsmand Per Schultz-Knudsen til Journalisten.dk.

Både Berlingskes lokale dagblade og ugeaviser bliver ramt af den store spareplan, der har taget livet af Urban. 10 stillinger skal skæres lokalt, heraf fem redaktionelle stillinger, fortæller fællestillidsmand Per Schultz-Knudsen til Journalisten.dk.

Berlingske Medias store spareplan rammer bredt. Dels kommer den til at betyde, at koncernen i Pilestræde skal skære 27 redaktionelle stillinger væk. Men den kommer også til at ramme Berlingske Lokale Medier.

Lokalmedierne skal skære 10 stillinger væk. Heraf er fem redaktionelle stillinger, fire er HK-stillinger og den sidste er en lederstilling. Det fortæller fællestillidsmand Per Schultz-Knudsen, der til daglig arbejder på Randers Amtsavis.

»Midtjyske Medier, altså de lokale dagblade, skal bære fire af de fem redaktionelle stillinger, som skal skæres væk. Berlingske Lokalaviser, altså ugeaviserne, kommer til at bære den sidste,« siger Per Schultz-Knudsen til Journalisten.dk.

Lederstillingen kommer også fra ugeaviserne, men de nærmere detaljer er endnu ikke på plads.
Ledelsen har lagt op til, at de fire redaktionelle medarbejdere, der skal skæres væk på dagbladene, skal spredes over fire aviser.

»Ledelsen har spillet ud med, at der skal findes én på Århus Stiftstidende, én på Viborg Stifts Folkeblad, én fra Holstebro-Struer og én fra Ringkøbing-Skjern,« siger Per Schultz-Knudsen.
Dermed er det kun Randers Amtsavis, der ikke umiddelbart bliver ramt.

Men der er mulighed for, at fordelingen kan ende anderledes.

»Der er i hele koncernen tilbudt frivillige fratrædelser – under de sædvanlige betingelser, at det ikke er en blanco-check, men at alle ønsker vil blive vurderet. Det betyder, at der er mulighed for, at hvis der for eksempel er en medarbejder fra Randers, der vil fratræde frivilligt, så kan en medarbejder fra Viborg blive flyttet derop,« siger Per Schultz-Knudsen.

Hvordan er tidsfristen for frivillige fratrædelser – jeg har hørt onsdag?

»Det er rigtigt, at koncernledelsen har udsendt en tidsfrist, der hedder onsdag den 18. januar. Men den sætter vi spørgsmålstegn ved her. Vi er vant til at blive enige om en tidsfrist sammen med den lokale ledelse, og vi har første møde på mandag.«

Kommer spareplan bag på dig?

»Vi har jo vidst, at vi kører med en stram økonomi, og at budgetterne ikke har været godkendt endnu. Derfor har vi selvfølgelig frygtet det. På den anden side fik vi at vide af ledelsen i slutningen af 2011, at der ikke stod nogen spareplaner for døren.«

Så kommer det vel som lidt af en overraskelse..?

»Efterhånden er der ikke noget, der kan overraske os. Vi har været igennem flere spareplaner, så det er vi hele tiden forberedte på.«

Mener du, at denne spareplan kommer til at gå ud over kvaliteten?

»En spareplan kan ikke andet end at ramme kvaliteten. Det modsatte ville jo være at sige, at der er folk, der bare sidder og ikke laver noget. Jo færre folk, der er til at lave produktet, jo hurtigere skal der løbes – og dermed bliver kvaliteten forringet,« siger Per Schultz-Knudsen.

0 Kommentarer