Berlingskes gravere kan tage Cavling igen

Afganistan-dokumentaren "Krig i børnehøjde" og artikelserien "I lægens hænder" er topscorere blandt Cavling-forslagene, der havde deadline i nat.

Afganistan-dokumentaren "Krig i børnehøjde" og artikelserien "I lægens hænder" er topscorere blandt Cavling-forslagene, der havde deadline i nat.

68 forslag om i alt 36 forskellige journalistiske produktioner. Det blev facit, da forbundets elektroniske forslags-urne blev lukket klokken 24.

Ser man på antallet af forslag, er der tre, der skiller sig ud. Syv forslagsstillere har peget på artikelserien "I lægens hænder", skabt af Berlingske Tidendes gravergruppe, der som Cavling-vindere 2009 altså har muligheden for at blive historiske med to priser på to år.

Næstflest indstillinger har freelancejournalisten Eva Arnvig fået for dokumentarfilmen "Krig i børnehøjde", der handler om børns oplevelse af konflikten i Afghanistan. Den blev vist på DR 2 i februar måned og har også været vist på NRK og tysk satelit-tv.

Endelig er P1 Orientering-journalisten Jesper Tynell blevet foreslået fire gange for sin kritiske dækning af beskæftigelsesindsatsen.

Blandt de øvrige forslag, kan man nævne den nykårede vinder af FUJ's graverpris Dorte Toft, multimedieprojektet Face the Climate samt en gammel kending blandt Cavling-forslagene, nemlig duoen Britt Bartenbach og Hans Ole Jensen.

Den journalistiske bog, der fik et prestigemæssigt gennembrud, da Peter Øvig Knudsen vandt prisen for "Blekingegadebanden", har stadig meget fokus. Således er syv af de 36 forskellige forslag bøger.

De nominerede til Cavling-prisen offentligøres den 16. december om aftenen, og vinderen findes den 6. januar. Selve prisen vil blive overrakt i Journalisternes Hus den 8. januar, hvor pressens minister, Lars Løkke Rasmussen også vil deltage.

Samtlige forslag vil kunne ses her fra onsdag aften.

0 Kommentarer