Berlingske vil lave dokumentar

Berlingske Tidende satser på den nye genre "webdokumentar". Den er billig og har gennemslagskraft, siger chefredaktøren.

Berlingske Tidende satser på den nye genre "webdokumentar". Den er billig og har gennemslagskraft, siger chefredaktøren.

Siden i mandags har man på berlingske.dk kunnet se politikerne Lene Espersen og Christine Antorini vrænge mundvige, holde hænderne op til ansigtet og ryste på hovedet, mens de har set webdokumentaren "Alt for mange nuller." Som en del af markedsføringen for Berlingskes nye genre webdokumentar, har de filmet politikernes reaktioner, mens de så det 14 minutter lange indslag.

»Vi ville gerne have nogle helt umiddelbare reaktioner og følelser fra politikerne,« siger chefredaktør Jens Grund til Journalisten.dk. Og det har seerne været interesserede i. Et enkelt af "mimik-indslagene" har indtil videre fået 14.000 klik.

Webdokumentaren handler om et skrantende dansk skolevæsen – et emne, som Berlingskes graveredaktion har endevendt de sidste måneder og bragt en masse artikler om. Derfor er det også billigt at producere webdokumentaren. To mand har arbejdet på indslaget i 3-4 uger :

»Det kan laves for få midler. Langt dett meste af researchen var jo lavet i forvejen fra vores gravegruppe. Der er ikke tale om kunst, og det skal det heller ikke være. Det skal have en dokumentarisk effekt, og 14 minutter er meget passende til travle mennesker,« siger Jens Grund.

Han mener ikke, at Berlingske Tidende risikerer flytte deres egne avislæsere til nettet med det her tiltag:

»Det er ikke noget galt med avisen overhovedet. Jeg elsker papir. Men levende billeder og lyd kan noget helt specielt. Det har gennemslagskraft og kan formidle følelser,« siger han og uddyber:

»Papiravisen følger op med perspektiv og baggrund. Det er ikke et forsøg på at flytte papirlæsere til nettet. Det er et forsøg på at blive et rigtigt mediehus og ikke kun et bladhus.«

Hvorfor har I ikke lavet webdokumentar tidligere, hvis det er så fikst?
»Godt spørgsmål. Det kan jeg ikke svare på, men fremadrettet er jeg glad, hvis vi får lavet 4-5 webdokumentarer om året. Det skal komplementere vores undersøgende journalistik.

Er det er forsøg på oprustning i forhold til de andre voksende gravegrupper?
»Nej. Det er resultater af en ambition om at prøve nye formater og finde nye medier.«

0 Kommentarer