Berlingske udvider digitale redaktioner

Et nyt hold af digitale live-reportere til B.dk bliver Berlingskes næste skridt i forsøget på at styrke avisen digitalt. »Men det er ikke kun hurtighed, der er i fokus,« siger digital redaktør. Ansættelserne kommer i kølvandet på 12 frivillige fratrædelser på avisen inden sommer

Det skal gå hurtigere, være skarpere og samtidig mere dybdegående. Det er målet for Berlingskes satsning på den digitale journalistik, som avisen i de kommende måneder forsøger at styrke ved at hente flere nye medarbejdere ind.

Senest har avisen besluttet at sammensætte et nyt hold af digitale live-reportere. Digital redaktør Jens Jørgen Madsen forventer, at holdet kommer til at bestå af fire medarbejdere. Nogle af dem vil blive anset udefra, imens andre kan komme internt fra Berlingske.

»Fordi vi allerede har en stærk dækning online, kan vi tillade os at give journalistikken mere kvalitet og bygge oven på. Og det er det, det nye team skal hjælpe med. De skal bidrage med dybde, substans, perspektiv og indsigt online. De skal også kunne formidle det, der sker, når det sker, som eksempelvis et terrorangreb, igennem liveblogs og lignende. Men det er ikke kun hurtighed, der er i fokus,« siger Jens Jørgen Madsen.

Ud over det nye hold af reportere udvider Berlingske også med tre nye jourhavende til deres webredaktion, B.dk. Samtidig vil avisen også hente en nyhedsredaktør og flere journalister til Berlingske Nyhedsbureau, ligesom der også snart vil blive opslået en ny stilling til redaktionen på Politiko.dk, fortæller Jens Jørgen Madsen.

Plads efter fratrædelser

Det nye hold af digitale live-reportere skal ikke rendte rundt med små kameraer i hænderne og sende grovkornet web-tv til Berlingskes website. I stedet skal de bidrage med eksklusive historier og samtidig indgå i samarbejde med resten af Berlingskes webredaktion.

»Vi vil gerne have liveopdateringer og være hurtige, men det er så langt fra det eneste, vi fokuserer på. Teamet skal først og fremmest være gode guides for vores læsere og sikre dem relevante, væsentlige historier,« siger Jens Jørgen Madsen.

Allerede inden sommer annoncerede Berlingske, at de ville ansætte 14 nye medarbejdere. Det var i forbindelse med en stor omrokering på avisen, hvor 12 medarbejdere frivilligt fratrådte deres stillinger, imens op mod 40 medarbejdere blev ramt af ændringerne. Flere af de nye stillingsopslag kommer i direkte forlængelse af den omrokering.

Forventer spændende halvår

I forbindelse med omrokeringen roste Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel ledelsen for ikke at have fyret nogen medarbejdere. Han er fortsat helt rolig over de nye ansættelser, Berlingskes ledelse vil foretage.

»Vi vidste godt, at der ville blive slået nye stillinger op, så det er ikke nogen overraskelse. Jeg ser det ikke som noget problem. De fratrædelser, der var i forbindelse med omrokeringen, var jo alle frivillige,« siger Uffe Gardel.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør Lisbeth Knudsen er spændt på, hvad ansættelserne kommer til at betyde for avisens webjournalistik.

»Det er et spændende halvår, vi går i møde. Det er en styrkelse af vores digitale satsning og en fortsættelse af den digital first-strategi, vi har haft i flere år. Vi skal satse på hurtighed og dybde, og den digitale journalistik skal være unik og original. Og det nye, digitale hold skal give ekstra værdi til den digitale journalistik, vi i forvejen har,« siger Lisbeth Knudsen.

12 personer valgte jo at fratræde i forbindelse med jeres omrokering. Kunne man ikke have gjort noget for at omplacere dem i de nye stillinger, I nu opretter?

»Nu var det jo netop frivillige fratrædelser fra folk, der gerne ville videre og prøve noget nyt i deres liv. Nu er vi selvfølgelig i gang med at besætte de 14 nye stillinger, vi opretter. Så jeg ser det som en konstrueret problemstilling,« siger Lisbeth Knudsen.

0 Kommentarer