Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:55 25.04.2022 Sebastian Goos

Berlingske-topchef bestilte rapport om chefredaktørers Dyrby-opslag

Berlingske-topchef bestilte rapport om chefredaktørers Dyrby-opslag

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Berlingske Media-topchef Anders Krab-Johansen fik udarbejdet en rapport, der kortlagde og analyserede flere af Berlingske Medias ansattes adfærd på sociale medier i forlængelse af chefredaktør Michael Dyrbys exit fra B.T..

Det skriver Frihedsbrevet.

Rapporten blev udarbejdet af et eksternt konsulenthus, og til Frihedsbrevet oplyser Anders Krab-Johansen, at formålet var at blive klogere og få indblik i MeToo-mediedækningen. Rapporten beskæftigede sig også med Berlingske Medias mediers dækning af forløbet.

Over for Frihedsbrevet afviser chefredaktører fra Berlingske, B.T. og Weekendavisen, at de blev orienteret om, at den interne evaluering blev lavet.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, siger til mediet, at det er vigtigt for ham, at rapporten ikke er blevet brugt imod ham og mediet:

”Det vigtigste for mig som chefredaktør er, at jeg og Berlingske har vores fulde redaktionelle frihed i dækningen af alle sager. Og det har vi. Dernæst er det afgørende, at den rapport, du henviser til, ikke er blevet brugt til noget over for mig eller Berlingske, herunder til at indskrænke den redaktionelle frihed, som er så grundlæggende. Og det er den ikke,” lyder det.

SENESTE NYT

Flere nyheder