Berlingske til Brian: »Ingen grund til bekymring«

Konservatives Brian Mikkelsen behøver ikke at bekymre sig om Folketingets skift fra Ritzau til Berlingske Nyhedsbureau, siger chefredaktør Jens Grund: »Kun marginale forskelle i kvalitet og hurtighed«

Konservatives Brian Mikkelsen behøver ikke at bekymre sig om Folketingets skift fra Ritzau til Berlingske Nyhedsbureau, siger chefredaktør Jens Grund: »Kun marginale forskelle i kvalitet og hurtighed«

Berlingskes chefredaktør Jens Grund maner til besindighed efter, at de Konservatives folketingsgruppe i et brev har protesteret over Folketingets skift fra Ritzau til Berlingske Nyhedsbureau BNB.

»Enhver forandring kan skabe utryghed, men i dette tilfælde er der ingen grund til bekymring. Folketingets egen vurdering af de to tilbud viser, at der er tale om marginale forskelle i kvalitet og hurtighed, men en væsentlig forskel i pris. Og vi servicerer allerede i dag 11 dagblade, Weekendavisen, to landsdækkende radiostationer og et meget stort antal websites – døgnet rundt«, skriver Jens Grund i en mail til journalisten.dk.

Det kom i sidste uge frem, at Folketinget fra 1. januar 2013 skifter fra Ritzau til Berlingske Nyhedsbureau som leverandør af nyheder til Folketingets godt 1.000 brugere.

Skiftet kommer efter, at nyhedstjenesten har været i udbud. Det var kun Ritzau og Berlingske Nyhedsbureau, der bød på opgaven. Berlingske Nyhedsbureau leverede et prisoverslag, der er markant lavere end Ritzaus.

I dag har De Konservative skriftligt bedt Folketingets formand og præsidiet om at »genoverveje« skiftet. I et brev til formanden og præsidiet skriver De Konservative bl.a.:

»Vi er utrygge ved konsekvenserne af at indgå en aftale, hvor det allerede på forhånd står klart, at såvel hastighed som kvalitet forringes. Vi tvivler ikke på BNBs ambitioner og vilje til at servicere Folketinget, men vi minder om, at bureauet er relativt nystartet og i dag langt fra kan levere den kontinuerlige dækning, som er påkrævet i vores politisk virkelighed med et nyhedsflow 24 timer i døgnet.

Samtidig er det jo en kendsgerning, at Berlingske Media er sat til salg. Hvordan er der i aftalen taget højde for, at et kommende ejerskifte ikke påvirker leverancen til Folketinget. Og garanterer valget af BNB samme geografiske udbredelse af nyhederne. I dag leverer Berlingske Nyhedsbureau næsten udelukkende til medier i Berlingske-familien.«

0 Kommentarer