Frygten stod malet i medarbejdernes ansigter før sommerferien, da der blev talt om at »fyre for at hyre nye« på Berlingske Tidende. Men omrokeringer og fire frivillige fratrædelser har umiddelbart løst kabalen. Planen præsenteres nu klokken 14.
Forholdet mellem ledelsen og de ansatte på Berlingske Tidende var ved at gå fuldstændig i hårdknude kort før sommerferien. Et udspil med en række fundamentale forandringer af arbejdsvilkårene – herunder en ny femdages-aftenordning – fik medarbejderforeningen til at tale om "brud på den gældende husaftale".
Efterfølgende blev medarbejderne alvorligt bekymret for, at ledelsen gjorde klar til at »fyre folk – for at hyre nye« som led i planen om at lave fundamentalt om på arbejdsfunktioner, indførelse af faste morgenvagter på webben for fagmedarbejdere, en ny arbejdsdeling i sekretariatet og meget, meget mere.
De fleste af de nye arbejdsvilkår bliver dog nu en realitet. Til gengæld slipper Berlingske Tidende for en ny fyringsrunde i denne omgang:
»Helt tilbage i starten af processen lagde ledelsen op til, at der måske skulle fyres fem-seks medarbejdere. Det er vi heldigvis blevet helt fri for. Vi er kommet igennem processen uden afskedigelser. Det er vi meget tilfredse med,« siger Berlingske Tidendes tillidsrepræsentant Frederik M. Juel til Journalisten.dk.
Han understreger, at arbejdet med at få kabalen til at gå op har været »en tung proces, som har skabt en del usikkerhed«.
»Men det er desværre sådan, at det er ikke alle, der har fået deres ønsker opfyldt. Der kan være nogle nu, der er blevet placeret i stillinger, de ikke er helt så glade for,« siger han.
Den ny struktur omfatter de 54 medarbejdere fra sekretariatet og webben, der til sammen udgør det såkaldte 'newsroom' på Berlingske Tidende. Her skal nogle af medarbejderne gøres til rene tekstredigerende, mens andre alene skal stå for layout
Samtidig etableres flere helt nye stillinger. Blandt andet en 'community editor' – det vil sige en redaktør, der udelukkende har ansvaret for at tænke i, hvordan avisen involverer både læsere, kunder og brugere i de interessante historier, der er på dagen.
Den anden nye stilling er en 'content developer', som skal videreudvikle eksisterende historier til alle mulige platforme – fra mobil til webben.
Og endelig indføres en helt ny funktion i form af en 'info-data redaktør', som skal stå for avisens udbud i Berlingskes info-shop.
Ingen medarbejdere på avisen har ifølge Journalisten.dk's oplysninger søgt de nye stillinger, men da fire medarbejdere samtidig har bedt om frivillige fratrædelsesordninger undgår ledelsen at fyre i denne runde.
Hvordan det hele skal fungere fra og med 1. september med indførelsen af nye morgenvagter på webben for de faste medarbejdere, som dermed alle bliver multiemediejournalister, og den nye arbejdsdeling i sekretariatet, præsenteres på et medarbejdermøde klokken 14.
Forinden er det i øvrigt sluppet ud, hvem de fire medarbejdere er, der har søgt og fået frivillig fratrædelse. Det drejer sig om:
Jens-Martin Ipsen, redigerende i designgruppen.
Thorsten Dam, redigerende kultur.
Thomas Lindhardt Olsen, redigerende kultur.
Lotte Bichel, skrivende på kulturredaktionen.
Læs også: Lisbeth: »Vi vil gå meget, meget langt for at undgå fyringer«
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.