Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:24 25.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Berlingske sagsøgt for fem millioner kroner af webshop-ejere

To aarhusianske webshopejere har sagsøgt Berlingske for 5,3 millioner kroner. Det skriver Berlingske.

Stævningen går på, at Berlingske skal have ”fremsat beskyldninger af stor grovhed”, og at der er blevet forsøgt tegnet et billede af de to som ”centrale bagmænd i et netværk af kriminelle forretningsfolk”.

Berlingske har blandt andet beskrevet, at ejerne kørte i dyre biler og festede til den store guldmedalje i Skagen, mens deres virksomhed reklamerede for værdiløse produkter på webshops, der er gået konkurs på stribe. Efterfølgende har de to ejere haft åbnet nye webshops, der også har fået vrede anmeldelser.

Ifølge de to sagsøgere har Berlingskes artikler haft store personlige konsekvenser og kræver derfor ikke kun erstatning for tab, men også tortgodtgørelse.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, afviser, at der skulle være et problem i dækningen af de to sagsøgeres forretninger.

”Helt fundamentalt set skal det jo være muligt at lave kritisk erhvervsjournalistik, og her veldokumenteret kritisk erhvervsjournalistik, uden at man skal hives i retten. Derfor er det en usædvanlig sag,” siger han til Berlingske.

SENESTE NYT

Flere nyheder