Berlingske sælger fire ugeaviser til Sjællandske

Fire ugeaviser fra Midt- og Vestsjælland skifter hænder fra Berlingske-koncernen til Sjællandske Medier. Samtidig køber Berlingske tre ugeaviser i Storkøbenhavn.

Fire ugeaviser fra Midt- og Vestsjælland skifter hænder fra Berlingske-koncernen til Sjællandske Medier. Samtidig køber Berlingske tre ugeaviser i Storkøbenhavn.

Berlingske Media har netop offentliggjort,, at koncernen har solgt fire ugeaviser i Midt- og Vestsjælland. Det drejer sig om Lokalbladet Ringsted, Sorø Avis, Korsør Posten/Skælskør Avis og Ugeavisen Slagelse. Alle fire aviser har hovedsæde i Slagelse og er solgt til Sjællandske Medier. 

Sjællandske Mediers adm. direktør og chefredaktør, Torben Dalby Larsen, slår fast i en pressemeddelelse, at de fire ugeaviser vil fortsætte med at udkomme.

Men Sjællandske benytter lejligheden til at rokere rundt på aviserne. Staben bag Lokalbladet Ringsted flytter til Sjællandske Medier i Ringsted og skal samarbejde med Ringsted Posten. Sorø Avis flytter til Sorø, hvor Sorø Posten fremover skal være en del af Sorø Avis. Ugeavisen Slagelse vil udkomme sammen med avisen Ugenyt.

Korsør Posten og Skælskør Avis udkommer uændrede.

Samtidig har Berlingske Media til gengæld investeret i tre nye ugeaviser i Storkøbenhavn: Lokalavisen Valby-Sydhavnen, Lokalavisen Vanløse-Grøndal og Lokalavisen Brønshøj Husum.

Frasalget i det midt- og vestsjællandske er en del af koncernens spareplan. Strategien er at styrke Berlingske Media der, hvor koncernen i forvejen står stærkt.

»Vi ejer i forvejen otte lokale ugeaviser i det københavnske område, så det giver rigtig god mening at tilføre endnu tre centrale titler. Vi er meget glade for at have fået denne mulighed tilbudt, og vi ser gode muligheder for at udvikle aviserne,« siger koncernchef Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

De tre nyindkøbte ugeaviser overgår til Berlingske-koncernen fra 1. januar 2012. Den nuværende ejer, Ib Helge, udtaler i meddelelsen, at alderen presser sig på.

»Da jeg nu er blevet 69, finder jeg, at tiden er kommet til det uundgåelige og nødvendige generationsskifte med Lokalaviserne. Det bliver med stort vemod, vi må sige farvel til vore mange trofaste kunder og læsere og ikke mindst de mange medarbejdere – det er som at sige farvel til et kært barn,« lyder det.

De tre københavnske ugeavisers medarbejdere skal fra 1. februar flytte sammen med Frederiksberg Mediecenter – dermed får de samme adresse som seks andre Berlingske-ugeaviser.

0 Kommentarer