Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:08 06.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Berlingske-redaktør: Miss Nato-tegning af Mette Frederiksen var upassende og unødvendig

Berlingske-redaktør: Miss Nato-tegning af Mette Frederiksen var upassende og unødvendig

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Tegningen fremstiller statsminister Mette Frederiksen (S) ”som et seksualiseret objekt, og det er bare upassende og unødvendigt”.

Sådan skrev Berlingskes debatredaktør, Pierre Collignon, på Twitter i weekenden, efter at der i sidste uge opstod kritik af en satiretegning af Mette Frederiksen, som Berlingske bragte torsdag.

På tegningen er Mette Frederiksen portrætteret som en deltager i en skønhedskonkurrence iført badedragt, høje hæle og et ’Miss Nato’-bånd, mens en stribe mænd sidder på tilskuerrækken og kigger på hende.

Og den burde Berlingske altså ikke have bragt, selv om ”man skal være gavmild, når man vurderer satiretegninger”, skriver Pierre Collignon på Twitter.

”Ærindet er ikke sexistisk, men selvfølgelig kan tegningen tolkes sådan. Tegningen fremstiller jo Mette Frederiksen som et seksualiseret objekt, og det er bare upassende og unødvendigt.”

”Jeg burde have sendt tegningen på værksted igen, da jeg så den, inden vi trykte den. Vi har tit sådan en pingpong med vores tegnere inden publicering, men jeg var ikke opmærksom nok,” skriver han.

SENESTE NYT

Flere nyheder