Berlingske og B.T. udkommer i morgen trods strejke

Ledelsen på Berlingske og B.T. sørger for, at begge aviser udkommer i morgen, selvom medarbejderne har besluttet at nedlægge arbejdet.

Ledelsen på Berlingske og B.T. sørger for, at begge aviser udkommer i morgen, selvom medarbejderne har besluttet at nedlægge arbejdet.

Medarbejderne på Berlingske, B.T. og Berlingske Nyhedsbureau har på et medarbejdermøde i dag besluttet at nedlægge arbejdet. Men det betyder ikke, at aviserne ikke udkommer i morgen, oplyser ledelsen i en pressemeddelelse.

"Det er en beklagelig reaktion fra de journalistiske medarbejdere på Berlingske og B.T.. Det er svært at forstå at en nødvendig nedbemanding på 3,5 procent ud af 2500 medarbejdere i hele Berlingske
Media, og indenfor alle medarbejdergrupper og afdelinger, kan give den reaktion på Berlingskes og B.T's redaktioner. Vi har desuden været inde i et konstruktivt forhandlingsforløb, hvor vi har imødekommet en række ønsker om både fratrædelsesordninger og omrokeringer af fyringstruede til andre jobs," udtaler koncernchef og ansv. chefredaktør på Berlingske, Lisbeth Knudsen. 

Men på trods af arbejdsnedlæggelsen vil Berlingske og B.T.s redaktionelle ledelse sørge for, at begge aviser udkommer i morgen lørdag, lyder det i meddelelsen.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og derfor opfordrer Dansk Journalistforbund medarbejderne til at genoptage arbejdet.

Medarbejderne har forklaret, hvorfor de har valgt at nedlægge arbejdet, i et brev til ledelsen. Du kan læse medarbejdernes forklaring her.

0 Kommentarer