Berlingske Nyhedsmagasin i ny offensiv

Ugemagasinet om dansk erhvervsliv relanceres efter nytår på nettet. Amerikanske BusinessWeek.com er forbilledet, oplyser redaktør Pia Fuglsang Bach til Journalisten.dk. Læsertal øget efter gratissatsning.

Ugemagasinet om dansk erhvervsliv relanceres efter nytår på nettet. Amerikanske BusinessWeek.com er forbilledet, oplyser redaktør Pia Fuglsang Bach til Journalisten.dk. Læsertal øget efter gratissatsning.

Efter flere års næsten stedmoderlig behandling på nettet står webudgaven af Berlingske Nyhedsmagasin foran en relancering i starten af 2009.

I begyndelsen af det nye år forvandles BNY.dk til et regulært magasinsite.

»Vi vil lave det til et videnssite med vægt på de faste elementer, vi i forvejen har. Forbilledet er BusinessWeek og Veckans Affärer,« fortæller redaktør Pia Fuglsang Bach til Journalisten.dk.

En del af omlægningen indebærer, at man fremover skal være abonnent for at få adgang til det eksklusive materiale fra nyhedsmagasinet.

I foråret tilbød BNY ellers, at man kunne læse hele magasinet gratis på nettet som såkaldt E-magasin. Det gav umiddelbart pote med et hav af nye læsere. Et særnummer om Indien betød alene 75.000 online-besøgende. Og ifølge Pia Fuglsang Bach har effekten af gratis-satsningen vist sig at holde i hele første halvdel af 2008.

De præcise trafiktal ønsker hun ikke at oplyse, men samlet har Berlingske Nyhedsmagasin fået flere læsere.

»Vores læsertal er steget til 167.000 pr. eksemplar, hvor det i samme halvår sidste år var 145-149.000 læsere. Så vores projekt 'synlighed' er lykkedes,« siger hun med tilføjelsen:

»Det, der desværre ikke er lykkedes, og som vi stadig arbejder på, er at få en betalingsmodel. Det skulle have været klar til udgivelsen af det første nummer efter sommerferien. Men det kommer nu først på plads til vores særnummer om 'De Globale', og hvordan det er at gøre karriere i udlandet, som udkommer den 19. september.«

Ifølge Pia Fulgsang Bach giver Berlingske Nyhedsmagasin i dag overskud, og den hidtidige hvisken om en lukning er slet ikke aktuel.

»Vi er her endnu, og det går godt. Stærkt medvirkende til den sunde økonomi er, at vi har skåret et kæmpe ledelseslag væk, så nu er der rigtig god økonomi i magasinet,« siger Pia Fuglsang Bach.

Det seneste eksemplar af BNY, som blev bragt gratis på nettet, kan læses her.

0 Kommentarer