Berlingske Nyhedsmagasin fås nu gratis

Det dybdeborende ugemagasin om dansk erhvervsliv, Berlingske Nyhedsmagasin, kan nu læses gratis på nettet. Det gav 75.000 besøgende til et særnummer om Indien.

Det dybdeborende ugemagasin om dansk erhvervsliv, Berlingske Nyhedsmagasin, kan nu læses gratis på nettet. Det gav 75.000 besøgende til et særnummer om Indien.

Der er foreløbig blot tale om et forsøg. Frem til den 1. april kan alle læse Berlingske Nyhedsmagasin ganske gratis på nettet, hvor det publiceres som E-magasin. Og fremgangsmåden er da også ganske usædvanlig for et af landets dyreste magasiner, som i løssalg koster 65 kr. pr. nummer. Men ifølge magasinets redaktør, Pia Fuglsang Bach, er der mening med galskaben:
»Vi gør det først og fremmest for at skabe større synlighed. Alt, alt for få kender Berlingske Nyhedsmagasin, og selv om vi er et nicheblad henvendt til danske erhvervsledere, har vi rigtigt meget af byde på. For eksempel i særnummeret om Indien. Vi skriver om mennesker, strategi, ledelse og tendenser, og det rammer meget bredere end direktørsegmentet,« siger hun til Journalisten.dk.
Ifølge Pia Fuglsang Bach fik netop særnummeret om Indien godt 75.000 besøgende alene i løbet af de første dage på nettet. Og det tal skal ses i forhold til, at magasinets normaloplag kun er på 12.000 eksemplarer.
Den elektroniske udgave af Berlingske Nyhedsmagasin kan man bladre i ved at gå ind på Business.dk, hvor det angiveligt får størst mulig synlighed og opmærksomhed. Tanken er samtidig, at det også kan generere mere trafik til websitet Business.dk.
»Og nej, vi er ikke bange for, at det vil underminere forretningen. Tværtimod,« siger Pia Fuglsang Bach og tilføjer:
»Jeg tror, der vil gå mange år, før E-magasinet vil erstatte papir-magasinet. E-magasinet skulle gerne anspore flere til at tegne abonnement. Desuden er der ekstra annonceindtægter at hente på E-magasinet. Endnu er det ikke en guldgrube, men vi ved, at flere og flere mediabureauer efterspørger elektroniske platforme.«

Læs her det seneste nummer af Berlingske Nyhedsmagasin online.

 

0 Kommentarer