Berlingske nedlægger HR-afdeling

Det Berlingske Officin har valgt at nedlægge sin udviklingsafdeling for menneskelige ressourcer. Direktør Eileen Klitvad stopper i koncernen og får følgeskab af fire HR-medarbejdere.

Det Berlingske Officin har valgt at nedlægge sin udviklingsafdeling for menneskelige ressourcer. Direktør Eileen Klitvad stopper i koncernen og får følgeskab af fire HR-medarbejdere.

Forklaringen er ifølge koncernens hjemmeside en ændret HR-strategi.

»Berlingske har i de næste to til tre år brug for en mere traditionel personaledirektør med solide kompetencer inden for det juridiske og det personaleadministrative område. Eileen har sin styrke inden for det HR-udviklingsorienterede felt, og jeg finder det derfor naturligt, at hun ikke ønsker at fortsætte i de nye rammer,« udtaler Berlingskes midlertidige koncernchef John Allwood.

Eileen Klitvads afgang føjer endnu et navn til listen af topchefer, der inden for godt et år har forladt koncernen. Som det fremgår af seneste nummer af Journalisten, har Danmarks største bladhus siden august 2006 sagt farvel til 19 topchefer – en udvikling som af flere tilskrives Officinets indlemmelse i Mecom-gruppen under David Montgomerys ejerskab. Med Eileen Klitvad runder man således de tyve.

»Jeg kom tilbage til Berlingske efter 11 år uden for koncernen med et ønske om at understøtte forandringsprocessen og hjælpe organisation og medarbejdere igennem en vanskelig tid. Imidlertid må jeg nu sande, at forventningerne til en fremtidig HR-strategi ser anderledes ud end det grundlag, jeg kom tilbage på,« siger Eileen Klitvad i Officinets meddelelse.

Eileen Klitvad kom til Det Berlingske Officin i år med en lang række erfaringer inden for HR-ledelse og overtog jobbet som HR-direktør fra Elise Brøchner. Ifølge Officinet stopper hun med udgangen af november, de øvrige HR-medarbejdere forlader Officinet i oktober.

0 Kommentarer