Berlingske melder sig i spillet om P1-konkurrent

Berlingske Media melder sig selv som seneste bud på, hvem der kunne drive en privatejet P1-konkurrent, som der er lagt op til i medieforhandlingerne.

Berlingske Media melder sig selv som seneste bud på, hvem der kunne drive en privatejet P1-konkurrent, som der er lagt op til i medieforhandlingerne.

Siden det i går kom frem fra Enhedslistens medieordfører Per Clausen, at regeringen pønser på at tage P2 fra DR og erstatte frekvensen med en privatejet, nonkommerciel radiokanal med samme public service-forpligtelser som P1, har flere aktører meldt sig som interesserede.

Først kom JP/Politikens hus, siden TV 2, og nu melder Berlingske Media sig også som interesseret i den nye kanal, hvis den som rygtet får en årlig statsstøtte på 125 millioner kroner.

»Berlingske Media vil naturligvis studere et eventuelt udbud af P1 alternativ med interesse, hvis der fra statens side tilbydes den nødvendige finansiering til, at en sådan kanal kan få et acceptabelt kvalitetsniveau. Vi har leveret nyheder, baggrund, analyse og kulegravende journalistik til danskerne i mange år, så der er vores spidskompetence. Derfor er et eventuelt udbud af en radiostation med god finansiering i ryggen og en stærk journalistisk ambition selvfølgelig interessant. Men nu må vi se, hvad medieforligsforhandlingerne ender med,« skriver Lisbeth Knudsen i en mail til Journalisten.dk.

Berlingske Media har tidligere forsøgt sig med radionyheder uden den store succes, men det store støttebeløb kan lokke koncernen tilbage i æteren, siger Lisbeth Knudsen til Berlingske.dk.

»Det vil være anderledes, hvis der er et tilstrækkeligt stort licensbeløb med til at drive sådan en kanal. Det er dyrt og kræver mange ressourcer at lave en kanal med et kvalitetsniveau af dimensioner, der kan konkurrere med DR. Da der ikke må være reklamer, så skal der være tilstrækkelig finansiering til at lave det på anden måde,« siger hun.

0 Kommentarer