Berlingske Media hylder journalist fra egne rækker

Den Berlingske Fonds Journalistprisen 2009 blev i dag uddelt til journalist Michael Kuttner. Det skete i overværelse af Hendes Majestæt Dronningen under et arrangement i hovedkvarteret i Pilestræde.

Den Berlingske Fonds Journalistprisen 2009 blev i dag uddelt til journalist Michael Kuttner. Det skete i overværelse af Hendes Majestæt Dronningen under et arrangement i hovedkvarteret i Pilestræde.Beggrundelsen for uddelingen af Journalistprisen 2009 på 100.000 kroner lyder:

»Michael Kuttner hædres, fordi han ikke alene mestrer en bestemt genre, men mange genrer. En journalist som i en lang årrække har været med til at give sine læsere et unikt indblik i det Europa, som vi hører så tæt sammen med.

Michael Kuttner får også prisen, fordi han er en journalist, der tør være sig selv og som holder fast i klassiske journalistiske dyder og etik. Han er noget så gammeldags som et ordentligt, dannet menneske med et veludviklet og spændstigt sprog, med en dyb indsigt og evne til perspektivering ud over det sædvanlige, med en selvironisk distance og en fortsat evne til at undres, som yngre kræfter kunne lære en del af.

Michael Kuttners elegante pen er rundet af inspirationen fra tyske og østrigske aviser, hvor man ofte inddrager historiske elementer i udlandsreportagerne for at få sat artiklerne rigtigt i perspektiv. Michael Kuttner er vel i virkeligheden levendegørelsen af alt det, Berlingske Tidende – selv om vi også er blevet moderne – stadig gerne vil være: Klog. Dannet. Indsigtsfuld. Med internationalt udsyn. Velopdragen. Original og karakterfuld.«

Michael Kuttner er uddannet journalist. Han begyndte karrieren i lokalpressen i Danmark og kom til Berlingske Tidende i 1981. Han startede korrespondentlivet i 1989 i Budapest. I 1993 skiftede han det østeuropæiske ud med USA og i 1997 vendte han for en kort periode tilbage til avisen i København til søndagsredaktionen. Blot for igen i 1999 at tage turen ud i verden – denne gang til Berlin som Øst- og Centraleuropa-korrespondent for Berlingske Tidende, og det er han den dag i dag.

Den Berlingske Fonds Hæderspris 2009 blev tildelt erhvervsmanden Haldor Topsøe.

0 Kommentarer