Berlingske Media fyrer 14 journalister

Midtjyske Medier og Berlingske Lokalaviser fyrer 14 redaktionelle medarbejdere i omfattende sparerunde. DJ prøver at mindske antallet af fyringer.

Midtjyske Medier og Berlingske Lokalaviser fyrer 14 redaktionelle medarbejdere i omfattende sparerunde. DJ prøver at mindske antallet af fyringer.Berlingske Media har besluttet at skære i antallet af journalister på koncernens redaktioner i Midtjyske Medier og Berlingske Lokalaviser. Ifølge Jyllands-Posten betyder sparerunden, at 10 ud af 140 redaktionelle medarbejdere på Midtjyske Medier står til at miste jobbet. Midtjyske Medier, der blandt andet udgiver Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis og Viborg Stifts Folkeblad, er en af de provinsarbejdspladser, der organiserer flest DJ-medlemmer. På Berlingske Lokalaviser forsvinder fire ud af knap 40 journalister, skriver Jyllands-Posten.

Claus Iwersen, forhandlingschef i Dansk Journalistforbund, siger til avisen, at der nu er 14 dage til at forhandle ledelsens udspil.
»Dem skal vi bruge på at diskutere antallet af fyringer. Vi skal blandt andet undersøge, om der er mulighed for alternative besparelser. F.eks. om der kan blive tale om frivillige fratrædelser,« siger han.

I en meddelelse til medarbejderne skriver Dorthe Carlsen, ansv. chefredaktør på Midtyske Medier:
"Det er en beklagelig og kedelig situation, især fordi vi ikke undgår at nedlægge stillinger og skulle sige farvel til dygtige medarbejdere," skriver Dorthe Carlsen om sparerunden, der også kommer til at ramme 18 ikke-redaktionelle medarbejdere.
"Ud over nedlæggelserne af disse stillinger bliver der indført et generelt udgifts-stop i hele organisationen," skriver Dorthe Carlsen.
Omlægningerne sker ifølge Dorthe Carlsen som et led i arbejdet med at effektivisere driften og for at "gå en trængt markedssituation i møde".

Redaktionelt skal mere stof komme fra Midtjyske Mediers fællesredaktion, der skal levere mere stof til både dagbladene, de lokale ugeaviser og websites.

For to år siden forlod 36 medarbejdere Midtjyske Medier, fordi der skulle spares 60 mio. kroner. Langt de fleste tog en frivillig fratrædelse.
Tirsdag meddelte Berligske Media, at årets resultat i det danske regnskab var forbedret med 254 mio. kroner i forhold til 2009, og at koncernen fik et overskud på 19 millioner kr. i 2010.
(Opdateret 9:09 med Dorthe Carlsens udtalelser)

0 Kommentarer