Berlingske Media forventer overskud i 2010

De midtjyske aviser under Berlingske Media er i bedring og koncernen tror nu på overskud for den midtjyske del i 2010. Samlet fik selskabet Berlingske af 2007 A/S dog et regnskabsresultat i 2009 på minus 103 mio. kr. før skat.

De midtjyske aviser under Berlingske Media er i bedring og koncernen tror nu på overskud for den midtjyske del i 2010. Samlet fik selskabet Berlingske af 2007 A/S dog et regnskabsresultat i 2009 på minus 103 mio. kr. før skat.

Århus Stiftstidende og de øvrige aviser i Berlingske Medias midtjyske område opnåede for første gang i flere år i 2009 et positivt resultat på driften. Mens de midtjyske aktiviteter resulterede i et minus på et tocifret millionbeløb i 2008 så endte resultatet i 2009 på omkring et nul-resultat.

Samtidig tyder de første måneder af 2010 på, at de Berlingske Medias midtjyske udgivelsesområde er på mod et overskud på den primære drift.

Det oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse.

"Vores midtjyske medier har ydet en ganske ekstraordinær indsats igennem 2009, både når det gælder nytænkningen af udgivelserne og styringen af omkostningerne. Vi står derfor nu i en virkelig god position til at fortsætte den positive udvikling og leve op til vores ambitioner og forpligtelse til at levere kvalitetsjournalistik og nærværende medier til borgerne i det midtjyske område," udtaler koncernchef Lisbeth Knudsen.

Berlingske Medias midtjyske aktiviteter tæller blandt andet Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro Struer, Dagbladet Ringkøbing Skjern og Folkebladet Lemvig, samt en række ugeaviser i området.

I de senere år er der blevet gennemført markante omlægninger af produktionen og store besparelser.

Blandt andet gennemførte Århus Stiftstidende i 2008 en reduktion i antalllet af medarbejdere. Og i februar i år blev avisen relanceret i to udgaver efter at have mistet en femtedel af alle læsere siden 2007.

Omlægningen har foreløbig ført til en såkaldt "normalisering" af oplaget i Århus set i forhold til den generelle udvikling blandt de øvrige danske dagblade.

Derudover er Randers Amtsavis atter blevet et selvstændigt dagblad – ligesom der er kommet en selvstændig ugeavis, Randers Onsdag.´

For hele selskabet Berlingske af 2007 A/S lød regnskabsresultatet i 2009 dog fortsat på et minus på 103 mio. kroner efter skat. Endda en forværring i forhold til året før, hvor Midtjyske Medier havde et underskud på 57 mio. kroner. Selskabet har dog udgiftsført et millionbeløb til engangsomkostnigner i forbindelse med omlægningerne i de midtjyske udgivelser i 2009. Derudover har man måttet afskrive 80 mio. kr. af goodwill.

(opdateret 11:00)

0 Kommentarer