Berlingske-medarbejderne nedlægger arbejdet

Berlingske, B.T. og Berlingske Nyhedsbureau har besluttet at nedlægge arbejdet. Det sker i protest mod Berlingske Medias omfattende sparerunde.

Berlingske, B.T. og Berlingske Nyhedsbureau har besluttet at nedlægge arbejdet. Det sker i protest mod Berlingske Medias omfattende sparerunde.

Medarbejderne på både Berlingske, B.T. og Berlingske Nyhedsbureau har besluttet at nedlægge arbejdet. Det erfarer Journalisten.dk.

Beslutningen kommer efter et timelangt medarbejdermøde i Berlingskes domicil i Pilestræde.

Årsagen til arbejdsnedlæggelsen er den voldsomme sparerunde, som Berlingske Media har iværksat. Sparerunden skal nedlægge 87 stillinger, samt 10 ubesatte.

Spareplanen har blandt andet medført, at gratisavisen Urban er blevet lukket. Besparelserne er en del af en større sparerunde hos Berlingskes ejer Mecom, der skal spare en halv milliard kroner.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig. Derfor opfordrer Dansk Journalistforbund medarbejderne til at genoptage arbejdet. Du kan læse Journalisten.dks interview med næstformand Lars Werge her.

Men medarbejderne har skrevet et brev til ledelsen, hvori de forklarer arbejdsnedlæggelsen.

"Der har ikke været et reelt forhandlingsforløb," lyder det blandt andet. Journalisten.dk er i besiddelse af brevet, som du kan læse mere om her

Både Berlingske og B.T. udkommer i morgen på trods af strejken, lyder det fra ledelsen. Du kan læse deres udmelding her.

Medarbejderne mødes igen i morgen klokken 10 for at drøfte, om arbejdsnedlæggelsen skal fortsætte.

0 Kommentarer