Berlingske Medarbejderforening fejrer 100 år med kæmpe reception

Der er lagt op til en af årets største jubilæumsreceptioner i mediebranchen, når Berlingske Medarbejderforening i morgen fejrer 100 år. Nuværende og tidligere medarbejdere - samt venner af huset - er inviteret med.

Der er lagt op til en af årets største jubilæumsreceptioner i mediebranchen, når Berlingske Medarbejderforening i morgen fejrer 100 år. Nuværende og tidligere medarbejdere – samt venner af huset – er inviteret med.

På forhånd har mere end 100 personer tilmeldt sig via Facebook, og ifølge festkomiteen regner man med mindst 200 deltagere.

Receptionen finder sted i Berlingske Tidendes konferencesal i Pilestræde fra klokken 16-18. Og blandt talerne vil man kunne høre Anker Brink Lund og Lisbeth Knudsen.

Berlingske Medarbejderforening (BMF) er den lokale faglige organisation for redaktionelle medarbejdere på Berlingske Tidende. BMF blev stiftet den 17. oktober 1910 på Berlingske Tidende, hvilket gør foreningen til en af de ældste endnu eksisterende faglige organisationer i Danmark.

Allerede fra midten af 1920'erne var BMF en del af Københavns Journalistforbund, der senere indgik i DJ.

Efterhånden som det såkaldte Berlingske Officin oprettede nye blade, blev disse arbejdspladser en del af BMF (bortset fra B.T., der altid har haft sin egen medarbejderforening).

Da den nye Berlingske-overenskomsts trådte i kraft i 2005 blev BMF omdannet til en forening for Berlingske Tidende alene, mens Berlingske Nyhedsmagasin, Weekendavisen og Scanpix dannede egne medarbejderforeninger. Også Urban har sin egen medarbejderforening.

I forbindelse med juiblæumsreceptionen i morgen er både nuværende og tidligere medarbejdere – samt venner af huset – inviteret med. 

0 Kommentarer