Berlingske: Man vil ikke kunne se forskel

Den 1. juni vil aviserne Berlingske, BT og MX over en nat skulle layoutes af helt nye folk, men chefredaktør Tom Jensen har ”tiltro” til, at læserne ingen forskel vil se. Han fortryder ikke beslutningen om at outsource layout-opgaven

Det bliver lidt af et vagtskifte, når opgaverne med at lave avissiderne på Berlingske, BT og MX den 1. juni overgår til firmaet Wunderkind, uden at en eneste af de 32 medarbejdere, der i dag laver arbejdet, følger med. Som Journalisten skrev fredag, var 16 af de 32 medarbejdere blevet tilbudt job hos Wunderkind, men alle valgte at takke nej.

Chefredaktør Tom Jensen bekræfter, at alle stopper 1. juni.

”Medmindre nogen selv laver aftaler med Wunderkind, stopper alle. Vi havde da gerne set, at nogle af vores nuværende medarbejdere havde fundet det attraktivt at gå over til Wunderkind. Og det er min fornemmelse, at det havde Wunderkind også gerne set. Men det er ikke en forudsætning for, at det her kan lykkes,” siger han.

Fortryder ikke outsourcing

Hvilken forskel gør det, hvis aviserne skal laves af helt nye layoutere?

”Set fra vores stol bør det ikke gøre en forskel. Wunderkind har i forvejen redigeret flere af Berlingskes weekendtillæg og har erfaring med at layoute vores produkter, så vi har fuld tiltro til, at de kan håndtere det, også på det kvalitetsniveau, vi har aftalt med dem.”

Vil læserne komme til at se forskel?

”Det vil være det absolutte mål, at det kan læserne ikke, og det har jeg tiltro til, at de ikke kan.”

Tom Jensen fortæller videre, at det på ingen måder var målet, at samtlige medarbejdere skulle fratræde frem for at fortsætte hos Wunderkind. Men ledelsen fortryder ikke, at man valgte at outsource.

”Nej. Det giver os ingen anledning til at fortryde noget som helst. En af de vigtigste dimensioner er at tage et digitalt ryk i vores newsrooms og sikre digitalt fokus. Og en del af den øvelse er at lægge produktionen af papirsider ud i byen. Det er usvækket en del af ambitionen, derfor fortryder vi det ikke.”

Løn er Wunderkinds sag

Anders Krab-Johansen sagde til Journalisten, at ”nu er tumulten slut”. Risikerer I ikke, at helt nye folk netop vil skabe uro og en længere indkøringsperiode?

”Det er ikke min forventning, at det her giver uro omkring produktionen, hverken før eller efter 1. juni. Vores medarbejdere arbejder godt og loyalt op til 1. juni, og det er ikke en forudsætning for, at aftalen kan fungere, at der kommer medarbejdere over til Wunderkind, selv om vi havde håbet det.”

I har forhandlet en pris med Wunderkind – har I skullet forholde jer til de ansattes lønniveau?

”Nej. Det er Wunderkinds sag, hvilke vilkår medarbejderne bliver tilbudt, og det har ikke været en del af forhandlingen.”

32 blev til 14

Da ledelsen i Berlingske præsenterede ændringerne i koncernen, var oplægget, at de 32 redaktionssekretærer og layoutere, der står for sideproduktionen, skulle virksomhedsoverdrages til Wunderkind. Imidlertid valgte halvdelen af de 32 en frivillig aftrædelsesordning allerede i marts.

11. april var de resterende 16 medarbejdere til møde i Wunderkind, hvor de fik at vide, at der ville være job til 14 af dem. Alle 16 valgte som sagt at takke nej til Wunderkind og i stedet tage en fratrædelsesordning fra Berlingske Media.

Tom Jensen kan ikke helt redegøre for, hvordan 32 personers arbejde kan reduceres til 14 arbejdspladser.

”Der er mange faktorer i spil her. Der er nogle produktændringer og andre måder at organisere arbejdet på, så hvor mange medarbejdere og hvordan Wunderkind har tænkt sig at løse opgaven, må du snakke med dem om. Vi har tiltro til, at de kan løse det på en måde, der opretholder kvaliteten på vores produkter, og det er det afgørende.”

0 Kommentarer