Berlingske Journalisters Pris til Rune Lykkeberg

Journalisterne på Berlingske Tidende har i år valgt at hylde en kollega på Information. Senere i dag tildeles Rune Lykkeberg 'Berlingske Journalisters Pris'. Se begrundelsen her. (opdateret med Lykkeberg)

Journalisterne på Berlingske Tidende har i år valgt at hylde en kollega på Information. Senere i dag tildeles Rune Lykkeberg 'Berlingske Journalisters Pris'. Se begrundelsen her. (opdateret med Lykkeberg)

Prisen fra Berlingskes journalister er en kollegial hædersbevisning, som blev stiftet af Berlingske Medarbejderforening i 1996. Den tildeles en kollega som i særlig grad har udmærket sig med kvalitetsjournalistik gennem det skrevne ord i den dansksprogede presse.

Og ifølge priskomiteen er valget i år faldet på Rune Lykkeberg på grund af hans velskrevne klummer i Information, hvor han ”leverer modig og præcis samfundsanalyse. Som i bogen ”Kampen om Sandhederne” lægger han på original vis både venstrefløjen og de borgerliges selvforståelse blot og løfter på fornem vis arven efter Børge Outze og Ejvind Larsen”, hedder det.

"Rune Lykkeberg overrumpler sin læser med skarpe iagttagelser og sin evne til at se, hvad det i virkeligheden er, danskerne diskuterer, og hvorfor vi gør det. Selv når man er rygende uenig, får man altid noget med sig hjem," siger formanden for priskomiteen, journalist Morten Frich.

Hædersbevisningen til Rune Lykkeberg kommer på et tidspunkt, hvor der er stor ballade på Dagbladet Information efter en mindre fyringsrunde, som har fået Informations medarbejdere til at rase.

Berlingske Journalisters Pris har dog intet at gøre med den aktuelle situation, men er alene en anerkendelse af Rune Lykkebergs journalistik.

Med æren følger et rejselegat på 15.000 kroner samt statuetten ”Dyret”, skabt af billedhuggeren Niels Peter Bruun Nielsen.

Rune Lykkeberg er 34 år. Han er født i Århus og har studeret filosofi og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Journalistisk har han begået sig i det nu hedengangne Månedsbladet Press, og siden 2005 har han været weekendredaktør på Information. Rune Lykkeberg er i dag redaktionschef for weekend og kultur.

Berlingske Journalisters uddeles hvert år på grundlæggeren af Berlingske Tidende, Ernst Henrich Berlings fødselsdag 22. marts, der i år imidlertid falder på søndag. Derfor uddeles prisen i dag kl. 14 i konferencesalen på Berlingske Tidende.

Læs her videre fra Berlingske Medarbejdernes prisuddeling. (opdateret 16:02) 

Læs også Troels Mylenbergs anmeldelse af Rune Lykkebergs bog: "Kampen om sandhederne"

0 Kommentarer