Berlingske-journalister hædret ved EU-prisuddeling

Det blev til en ærefuld tredjeplads for fire journalister og en fotograf fra Berlingske, der var nomineret til at modtage EU's Sundhedspris for Journalister.

Det blev til en ærefuld tredjeplads for fire journalister og en fotograf fra Berlingske, der var nomineret til at modtage EU's Sundhedspris for Journalister.

Det var artiklen "Det store svigt", der vandt den nationale konkurrence om journalistprisen og således gik videre og blev nummer tre i den samlede internationale konkurrence blandt 27 andre nationale vindere.

Artiklen handler om den 16-årige Christian Dam Midtgaard, der døde blandt andet på grund af for utilstrækkelig professionel håndtering fra Falck-reddernes og syge-personalets side, og om forældrenes efterfølgende kamp for at få ændret de procedurer og fejl i systemet, som har været medvirkende til sønnens død.

Artiklen, som blev bragt 6. september 2009, er en del af serien "I lægens hænder", der handler om svigt i sygehussystemet. Bag den står journalisterne Line Holm Nielsen, Morten Crone, Kasper Krogh og Jesper Woldenhof samt fotograf Linda Henriksen.

Førsteprisen gik til to italienske journalister, Gianluca Ferraris og Ilaria Molinari, der skriver for Panorama. De vandt med deres fælles artikel "I ladri di speranza", der handler om 'helbredelsesklinikker', som tilbyder dyre, men udokumenterede terapier til sårbare patienter, der lider af kroniske sygdomme.

Vinderne blev offentliggjort tirsdag i Bruxelles. De fem Berlingske-medarbejdere kan ud over æren glæde sig over en præmie på 2000 euro.

Læs artiklen "Det store svigt" her.

0 Kommentarer