Berlingske-journalister genoptager arbejdet

Berlingskes journalister, som i går nedlagde arbejdet i protest mod den historisk store fyringsrunde, har her til formiddag genoptaget arbejdet. Men i en udtalelse påpeger medarbejderne, at "fyringerne er ubegrundede". Læs medarbejdernes udtalelse her (Opdateret 11.27)

Mandag eftermiddag nedlagde Berlingskes journalister arbejdet, efter at ledelsen havde meldt en historisk stor fyringsrunde ud. 64 stillinger skal nedlægges i Berlingske Media. Heraf er 40 redaktionelle medarbejdere, og 20 skal findes på Berlingske. 

Her til formiddag har medarbejderne på en møde besluttet at genoptage arbejdet og mødes igen fredag. Det bekræfter tillidsrepræsentant Uffe Gardel over for Journalisten. 

Men det sker ikke uden en række krav til ledelsen.

Tilliden til ledelsen "kan ligge på et meget lille sted"

I en udtalelse, som er videregivet til chefredaktionen og fremsendt til Journalisten, forlanger medarbejderne blandt andet, at alle, som ønsker en frivillig fratrædelse, får ja. 

"Og vi forlanger, at ingen fyres, medmindre det er, fordi deres stillinger nedlægges. Ledelsen skal ikke håndplukke folk til fyringer. Vi forlanger desuden, at kolleger, der flyttes til en ny stilling, skal tilbydes en frivillig fratrædelse på samme vilkår som de fyrede," skriver medarbejderne i udtalelsen. 

I udtalelsen skriver medarbejderne, at fyringerne er ubegrundede. De henviser til, at de ikke har fået oplysninger om, at økonomien skulle være forværret siden i sommer. 

"Vi understreger, at vores tillid til ledelsen efter dette kan ligge på et meget lille sted, og at det er op til ledelsen at genskabe den."

Et forløb præget af lukkethed 

I forbindelse med arbejdsnedlæggelsen mandag eftermiddag efterlyste Berlingskes journalister mere åbenhed i processen.

"Hele forløbet har været præget af lukkethed og har skabt mistillid mellem medarbejdere og ledelsen," lød det i deres udtalelse efter mødet. 

I udtalelsen gjorde medarbejdernes det desuden klart, at de finder det "stærkt utroværdigt", at ledelsen og de nye ejere allerede et halvt år efter seneste fyringsrunde præsenterer endnu en ny strategi og gennemfører en uhørt stor fyringsrunde.

"Knap hver femte journalist mister arbejdet ikke engang seks måneder efter den seneste fyringsrunde, som kom i forbindelse med præsentationen af en ny strategi, der skulle bære mediehuset fremad."

Læse medarbejdernes udtalelse

Morgenens medarbejdermøde på Berlingske vedtog nedenstående udtalelse, som er videregivet til chefredaktionen:

Berlingske Medarbejderforenings medlemmer tager skarpest muligt afstand fra de påtænkte fyringer på redaktionen. Fyringerne er ubegrundede. Vi har ikke fået oplysninger om, at økonomien skulle være forværret siden i sommer.

Ledelsen forklarer lukningen af BNB med salget af Midtjyske Medier, men BNB havde indgået en femårig leveringsaftale med Midtjyske Medier. Det giver ikke mening. Samtidig bliver vi svækket af at miste BNB som nyhedsmotor.

Vi forlanger, som det mindste, at ledelsen giver tilsagn om, at alle fyrede vil blive behandlet efter samme regler, og at BNB også omfattes af Glastrappen.

Vi forlanger ligeledes, at alle, som ønsker at fratræde frivilligt, får ja.

Og vi forlanger at ingen fyres, med mindre det er fordi deres stillinger nedlægges. Ledelsen skal ikke håndplukke folk til fyringer.

Vi forlanger desuden, at kolleger, der flyttes til en ny stilling, skal tilbydes en frivillig fratrædelse på samme vilkår som de fyrede.

Vi beder ledelsen trække beslutningerne om outsourcing tilbage. En ting er at nedlægge funktioner. En anden ting er at outsource dem. Det var tager vi fuldkommen afstand fra.

Vi understreger, at vores tillid til ledelsen efter dette kan ligge på et meget lille sted, og at det er op til ledelsen at genskabe den.

Vi genoptager arbejdet, men mødes igen til møde fredag kl. 10 for at blive orienteret af tillidsfolkene om resultatet af deres forhandlinger.

På vegne af medarbejdermødet

Frederik M. Juel

 

Opdateret kl. 11.27: Historik samt citater fra medarbejdernes udtalelse er tilføjet artiklen. 

 

0 Kommentarer