Berlingske-fotograf vinder international 1. pris

International Photography Awards har netop uddelt sine 2009-priser. Årets bedste fotograf i kategorien "War/Conflict" er dansker. Og han er rigtig stolt, fortæller han Journalisten.dk. Også i kategorien 'Fine Art' var der en førstepris til en dansker. (opdateret 15:55)

International Photography Awards har netop uddelt sine 2009-priser. Årets bedste fotograf i kategorien "War/Conflict" er dansker. Og han er rigtig stolt, fortæller han Journalisten.dk. Også i kategorien 'Fine Art' var der en førstepris til en dansker. (opdateret 15:55)

Berlingske-fotografen Christian Als kom ind på en flot førsteplads i "War/Conflict"-kategorien med sin serie: "Gaza Devastation", der består af en række billeder fra krigen i Gaza mellem israelerne og palæstinenserne.

»Det betyder meget for mig at vinde med den slags billeder i en stor international konkurrence. Jeg ser mig selv som en humanistisk fotograf, og derfor synes jeg, at konflikten i Gaza er særlig vigtig at dække,« siger Christian Als til Journalisten.dk.

Han glæder sig samtidig over, at der rent faktisk var flere, som forsøgte sig med billeder fra Gaza.

»Det er da fedt at se at mine sort/hvide stemningsbilleder fra Gaza vinde over en anden Gaza-serie i farver, som er fotograferet meget mere lige på med blod og lig og så videre. Man kan sige, at jeg har fokuseret mere på konsekvenser og menneskerettighedsovertrædelserne i stedet for den aktuelle krigshandling. Det er jeg blevet belønnet for i denne her konkurrence, og det er jeg da stolt af,« lyder det fra Christian Als.

Han og Berlingske-journalist Lene Frøslev kom ind i Gaza via Egypten, dagen efter at våbenhvilen trådte i kraft i slutningen af januar i år. Om samarbejdet med Christian Als, siger Lene Frøslev:

»Christian Als er fantastisk dygtig og professionel at arbejde med. Og så er han sjov og en god kammerat at rejse sammen med. Det kommer slet ikke bag på mig, at han vinder en førstepris med sine stemningsmættede fotos fra Gaza.«

Lene Frøslev fremhæver desuden, hvordan Christian Als er frisk på at fravige en aftalt reportage, hvis pludselig der dukker en anden historie op.

»Christian har evnen og blikket for at fange det aktuelle og menneskelige i en hvilken som helst situation, vi valgte at dække. Som da vi tilfældigt kom til at køre bag en familie, der på en traktor-ladvogn var på vej tilbage til deres ødelagte hus i det nordlige Gaza. Christian fik stoppet traktoren og hoppede op sammen med familien på ladet. I huset skød han turens nok bedste billede af drengen i et hjørne af et værelse, hvor væggene er perforeret af skudhuller. Situationen var kaotisk, og øjeblikket var der i 15 sekunder. Max. Men Christian var til stede,« fortæller Lene Frøslev til Journalisten.dk.

Christian Als er i øvrigt ikke den eneste danske prisvinder i år. Peter Funch fik således en førstepris i kategorien 'Fine Art: Other_FA Pro' for sin serie: Babel tales. Desuden fik han en tredjeplads for samme billedserie i kategorien People: Culture Pro.

International Photography Awards modtager hvert år et imponerende antal forslag til de såkaldte IPA-priser. Og i år var ingen undtagelse.

Her listen over dette års kategorier og vindere.

Se også hele Christian Als prisvindende fotoserie via hans egen hjemmeside. (40 fotos i alt)

(opdateret)

0 Kommentarer