Berlingske fjerner dødstrusler mod politiker

"Håber du dør i ekstreme smerter", skrev læser i kommentar til blogindlæg af den radikale Zenia Stampe. Berlingskes chefredaktør Tom Jensen kalder kommentaren »fuldstændigt horribel« og fortæller, at den blev slettet, efter at en anden læser anmeldte den.

"Håber du dør i ekstreme smerter", skrev læser i kommentar til blogindlæg af den radikale Zenia Stampe. Berlingskes chefredaktør Tom Jensen kalder kommentaren »fuldstændigt horribel« og fortæller, at den blev slettet, efter at en anden læser anmeldte den.

Den radikale politiker Zenia Stampe opfordrer pressen til at holde større selvjustits i online-debatter, efter at en læser mere eller mindre direkte kom med dødstrusler mod politikeren i en kommentar på Berlingske.dk.

Episoden har fået Berlingske til midlertidigt at ændre praksis for kommentarer på sitet. Kommentaren blev slettet af Berlingske, med det samme de blev opmærksomme på den, siger chefredaktør Tom Jensen til journalisten.dk.

Zenia Stampe har selv offentliggjort kommentaren i sin fulde længde på sin Facebook-side:
"Zenia Stampe. Der kommer en dag i en ikke fjern fremtid hvor dig og resten af landsforræderne bliver trukket med ud bag ved. Der efter implementere vi den endelige løsning. For din plan med at Danmark med åbne arme skal tage imod alt affald fra mellemøsten er jo en syg ide. Du og de andre EL RadV SF er jo mentalt syge og helt ude af stand til at se konsekvensen af jeres idioti. Igen håber du dør i ekstreme smerter!!!!"

»Det er ikke den værste trussel, jeg har oplevet. Men det, jeg er fortørnet over, det er mere mediernes rolle i forhold til at holde en god debattone på deres fora,« siger Zenia Stampe.
»Der må gælde de samme regler på nettet som ude i virkeligheden. Hvis der kom en ind på Berlingskes redaktion og råbte og skreg og sked i hjørnet og kom med dødstrusler, så er jeg ret sikker på, at de ville smide ham ud eller ringe efter politiet.«
»Det er ikke bare en mand, der er uenig med mig. Det er en mand, der fantaserer om, at jeg skal dø,« siger Zenia Stampe.

Sagen om dødstruslen får direkte konsekvenser, siger chefredaktør på Berlingske Tom Jensen, der fastslår, at Berlingske fjernede kommentaren, med det samme de blev opmærksomme på den.
»For det første: Vores tilgang til det her har ikke noget med nogen frygt for ytringsfrihedsdiskussionen at gøre. Det er altså ikke censur, når et medie beslutter, at noget ikke skal ligge på dets site.«
»For det andet: Vi har ingen interesse i, at nogen skal opleve noget stå på vores site, som Zenia Stampe har oplevet det her. Det er helt indlysende, at det er et fuldstændigt horribelt indlæg, som hun har måttet se hos os.«

»Vi har draget den konklusion, også efter andre debatter, der er løbet ud af kontrol, at vi i en periode vender vores debatpolitik om, så der som udgangspunkt ikke er debat på vores artikler, medmindre vi slår det til,« siger Tom Jensen.
»Det gør vi, mens vi undersøger, hvordan vi fremadrettet kan indføre en praksis, der er mere restriktiv. Vi har ingen interesse i at lægge medie til en debat, der enten er injurierende eller ukvalificeret. Den konsekvens tager vi nu.«

0 Kommentarer