Berlingske-ejer ramt af mega-opkøb

Mecom Group har fortsat mere end svært ved at tjene penge. Regnskabet for første halvdel af 2008 viser et trecifret millionunderskud, og gælden er eksploderet, mens omsætningen er øget fra 3,9 mia. kr. til 7,2 mia. kr.

Mecom Group har fortsat mere end svært ved at tjene penge. Regnskabet for første halvdel af 2008 viser et trecifret millionunderskud, og gælden er eksploderet, mens omsætningen er øget fra 3,9 mia. kr. til 7,2 mia. kr.

Her til morgen præsenterede Mecom Group Plc. sit halvårsregnskab for første halvdel af 2008, og det ser ikke just opmuntrende ud. Tværtimod.

Overskud er fortsat et fremmedord for ejeren af Berlingske Media, som tilmed kæmper med en kraftigt faldende aktiekurs i 2008.

Godt nok kan Mecom prale af en voldsom omsætningsstigning, men det skyldes først og fremmest en aggressiv opkøbsstrategi. Nye medlemmer i Mecom-familien er således hollandske Wegener Group plc og det tyske Berliner Verlag, som er direkte årsag til, at omsætningen er steget fra 3,9 mia. kr. til 7,2 mia. kr. i første havldel af 2008. Altså næsten en fordobling.

Men som sagt, så kniber det med at skabe positive resultater på bundlinjen. Nettounderskuddet er knap 190 mio. kr., hvilket trods alt er en forbedring i forhold til sidste år, hvor bundlinjen endte på minus 235 mio. kr. for samme periode.

Og som om underskuddet ikke var nok. Gælden er direkte eksploderet. Sidste år var den på 720 mio. kr. Nu er tallet over fem mia. kr.

Den officielle regnskabsmeddelelse fra Mecom Group kan læses her.

1 Kommentar

Om Tata
6. SEPTEMBER 2008
Re: Berlingske-ejer ramt af mega-opkøb

Hallo - vågn dog op!

Det er jo en del af David Montgomerys strategie, at gælden i løbet af tiden bliver højere og højere. Han arbejder med seriøse virksomheder, som klarer sig nogenlunde, som Berlingske Officin eller endda er profitabel, som Berliner Verlag. Dog anderledes end en seriøs virksomhedsejer tager han ikke hensyn til virksomhedens økonomiske situation, når det gælder udbetaling af udbytte.  Det er nemlig det, som er den eneste årsag tilden negative resultat. Han udsuger sine virksomheder bare, så længe det varer (og bankerne spiller med) og dræner dem for deres værdi.

Bare vent nogle år, så har Politiken/JP en grund til stor glæde, fordi Berlingske Officin er gået konkurs.