Berlingske dropper Ritzau

Berlingske opsiger nyhedstjenesten og forlader Ritzaus ejerkreds ved årsskiftet, har koncernen netop meddelt. Læs her Lisbeth Knudsens begrundelse.
26.08.2011 · 09:08

Berlingske opsiger nyhedstjenesten og forlader Ritzaus ejerkreds ved årsskiftet, har koncernen netop meddelt. Læs her Lisbeth Knudsens begrundelse.

Berlingske Media har besluttet sig for at forlade Ritzau. Det betyder, at Berlingske udtræder af gruppen af medier, der sammen ejer nyhedsbureauet.

Det oplyser Berlingske i en pressemeddelelse, der er sendt ud her til morgen - efter et bestyrelsesmøde i Ritzau i forgårs.

»Det er glædeligt og meget positivt, at Ritzaus bestyrelse forleden på et møde tog vel imod Berlingske Medias ønske om at diskutere en fornyelse og ændring af bureauets struktur og produktkatalog. Det vil jeg gerne kvittere for, og jeg er sikker på, at det er den rigtige vej for Ritzau at gå,« indleder koncernchef Lisbeth Knudsen i meddelelsen.

»Vi ser imidlertid forskelligt på den hastighed, hvormed disse beslutninger kan og bør gennemføres af hensyn til at sikre bureauets fremtid, og på den faste overbevisning om, at det på forhånd er det rigtige at slippe bureauet fri af den gamle brugsforeningsmodel med særlige købsforpligtelser for interessenterne og ind i en ny forretningsmodel tilpasset et nyt og dynamisk mediemarked,« fortsætter hun.

Lisbeth Knudsen havde gerne set, at Ritzaus bestyrelse traf en principiel beslutning om at sætte Ritzau fri og drive nyhedsbureauet mere som en almindelig virksomhed.

»Efter vores opfattelse er det fuldt ud forretningsmæssigt forsvarligt at træffe en principbeslutning i bestyrelsen nu om, at det er den vej, vi vil strategisk, for herefter at gennemføre det juridiske, organisatoriske og økonomiske omstruktureringsarbejde, som selvfølgelig vil tage nogle måneder. Berlingske Media havde gerne deltaget aktivt i dette arbejde og bidraget til Ritzaus videre udvikling både som ejer og kunde på et sådant grundlag af en ny forretningsmodel. Jeg tror, det er bedre for bureauet med en afklaring hurtigt om målet og retningen end en lang periode med usikkerhed,« siger hun.

Men det forslag vandt ikke gehør i bestyrelsen, ifølge koncernchefen. Derfor ser Berlingske ingen anden udvej end at forlade Ritzau.

»Et forslag om en sådan fremgangsmåde med en principbeslutning nu om en strukturændring, som ville have medført en annullering af Berlingske Medias opsigelse af samarbejdet, nød imidlertid ikke fremme på bestyrelsesmødet forleden. På den baggrund står Berlingske Medias opsigelse af kontrakten på nyhedstjenesten ved magt, og Berlingske Media må i konsekvens heraf desværre udtræde af bureauet som medejer ved årsskiftet. Sådan er vedtægterne skruet sammen, som forudsætter en bestemt købsforpligtelse for interessenterne,« siger Lisbeth Knudsen i meddelelsen.

Diskussionen om Ritzau startede, da Berlingske Media opsagde aftalen med Ritzau om nyhedslevering. Lisbeth Knudsen sagde, at hun gerne så et billigere Ritzau tilpasset nutidens medievirkelighed.

Ritzaus adm. direktør og chefredaktør Lars Westerløkke ønsker ikke at udtale sig om beslutningen. 

Kommentar

Seneste nyheder

25.04.2019 · 14:01

DJ’s politikere splittede om nyt navn

Andreas Marckmann Andreassen
25.04.2019 · 14:01

Skal DJ have nyt navn? Her er læsernes dom

Andreas Marckmann Andreassen
25.04.2019 · 11:31

Rasmus gik grædende fra møde – har givet op

Anne-Laura Hedegaard

Seneste jobopslag

Dygtig presse- og kommunikationsmedarbejder søges til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Ansøgningsfrist: 13.05

Marketingkonsulent til Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
Ansøgningsfrist: 10.05

Underviser

SDU - Syddansk Universitet
Ansøgningsfrist: 15.05

Kreativ videojournalist til Deloitte

Deloitte Denmark
Ansøgningsfrist: 14.05

Matematikredaktør

Alinea
Ansøgningsfrist: 03.05

CRM konsulent i Børnecancerfonden - bliv en styrke for børnene

Børnecancerfonden
Ansøgningsfrist: 08.05

SoMe-redaktør til Vi Unge

Aller Media
Ansøgningsfrist: 25.04

Udviklingsorienteret redaktør til Mandag Morgen

Mandag Morgen
Ansøgningsfrist: 10.05

Studentermedhjælp til kommunikation

Grundejerforeningssekretariatet Ørestad
Ansøgningsfrist: 25.04

Nyhedsvært til DR Nordjylland

DR
Ansøgningsfrist: 25.04

Chef til B&U

DR
Ansøgningsfrist: 29.04

Chefkonsulent og teamleder for seks kommunikationsrådgivere

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 05.05

Kommunikatør i Greenpeace

Greenpeace Norden
Ansøgningsfrist: 25.04

JOURNALIST TIL UGEAVISEN MIDTSYD

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 06.05