Berlingske beskytter golfstjerne

Berlingske Tidende har som det eneste danske medie valgt at anonymisere golfspilleren Søren Hansen, der er tiltalt for skattesvig af særlig grov karakter. Det er sket, på trods af at Berlingske Medias hjemmeside Sporten.dk bringer navnet, der også kan læses i B.T.

Berlingske Tidende har som det eneste danske medie valgt at anonymisere golfspilleren Søren Hansen, der er tiltalt for skattesvig af særlig grov karakter. Det er sket, på trods af at Berlingske Medias hjemmeside Sporten.dk bringer navnet, der også kan læses i B.T.

"Dansk golfstjerne risikerer millionbøde og fængselsstraf for skattesvig af særlig grov karakter. Blev fældet i Skats 'projekt kreditkort'."

Sådan lyder underrubrikken i Berlingskes version af historien om den danske golfspiller Søren Hansen. Ikke ét sted i Berlingske Tidendes artikel i den trykte avis er han nævnt med navn. Dermed har Berlingske Tidende som det eneste store medie valgt at anonymisere golfspilleren.

Både på Sporten.dk og i B.T. valgte man ellers at bringe navnet. Det er ellers nogle af de samme journalister, der har dækket sagen for både Berlingske Tidende og Berlingske Medias øvrige sportsmedier. Og fra Berlingske.dk linkes der direkte til Sporten.dk.

Sportschef på Sporten.dk, der er en del af Berlingske Media, Jacob Staehelin, forklarer, at det er Berlingske Tidendes chefredaktion, der har truffet beslutningen om at fjerne navnet i den trykte avis.

»Det er en lidt speget situation. Der er truffet beslutning fra Berlingske Tidendes side om, at man ikke omtaler den omtalte golfspiller med navn. Men det gør man i B.T.-regi. Da Sporten.dk både indeholder B.T. og Berlingske-stof, er det i det her tilfælde B.T. stof, der bliver brugt,« siger Jacob Staehelin.

Jacob Staehelin drager en parallel til sagen om den narkosigtede rigmandskvinde, hvor der blev nedlagt navneforbud, efter at sagen var blevet omtalt på mange avisers hjemmesider, og siden har udløst en debat om, hvorvidt det er medierne, der for hurtige eller reglerne, der er forældede. På et væsentligt punkt adskiller sagen sig dog, mener Jacob Staehelin.

»Selv om der er visse lighedspunkter med sagen om jetset-kureren, så er der alligevel den forskel, at der ikke er nedlagt navneforbud i denne sag,« siger han.

følge Jyllands-Posten forsøger Søren Hansen at få nedlagt navneforbud, efter at Jyllands-Posten offentliggjorde sagen i går på sin hjemmeside Spn.dk. En søgning på Infomedia viser, at Berlingske.dk også valgte at citere den med navn, men ombestemte sig altså i løbet af dagen og fjernede navnet i papiravisen.

Jacob Staehelin ved ikke, hvorfor navnet er fjernet i Berlingske Tidendes version af historien og henviser til Berlingskes chefredaktion, som det ikke har været muligt at træffe onsdag formiddag.

17 Kommentarer

Jørgen Hansen
6. NOVEMBER 2009
Re: Berlingske beskytter golfstjerne

Meget tankevækkende. Kunne også være interessant at høre begrundelse fra eb. 

 Mon ikke undskyldningen med direktør er "gyldne kæder" eller lign. 

Hans-Henrik Dyssel
6. NOVEMBER 2009
Pædofil-ofre med og uden ansigt

I nogenlunde samme boldgade med med modsat fortegn også tankevækkende, at de tre cambodjanske børn på forsiden af Ekstra Bladets papiravis torsdag er pixelerede på net-versionen.

Ikke for at begynde en diskussion af, at Ekstra Bladet og en række andre medier bringer navn og billede af en endnu langt fra dømt.

Jørgen Hansen
6. NOVEMBER 2009
formodet drabsmand anonym i avisen men ikke på berlingske.dk

I går kunne man på berlingske.dk (og også i dag) læse om John Knudsen som er blevet anholdt i Spanien. Men i den trykte avis er han blevet anonymiseret til en 44-årig dansker. Hvorfor forskelsbehandlingen?

mvh 

Ole Knudsen
13. AUGUST 2009
Re: Berlingske beskytter golfstjerne

Bjarne Hansen - anklagemyndigheden oplyser selv, at man har rejst tiltale mod Søren Hansen, altså udfærdiget et anklageskrift og sendt sagen videre til retten til dom.

 Det er i tilståelses-sager, at man møder i retten som sigtet og derefter bliver tiltalt formelt, når anklageskriftet læses op.

Signe Højgaard Nielsen
13. AUGUST 2009
Re: Berlingske beskytter golfstjerne

Kære Bjarne Hansen. Jeg har skrevet, at Søren Hansen var tiltalt, da det er dét politiet har oplyst over for de medier, der har dækket sagen. Jeg er ikke sikker på, hvad du henviser til, men du er velkommen til at skrive igen, hvis vi har misforstået noget.

Vh Signe Højgaard Nielsen

Flere