Berlingske angriber mediebaron

SALG. En fremtid under den engelske mediemogul David Montgomery tegner mørk, mener Uffe Gardel, fællestillidsmand for Orklas danske medarbejdere.Den opstigende engelske mediekonge David Montgomery og hans medieinvesteringsselskab Mecom overtager ifølge Berlingske Tidende sandsynligvis Orkla Media og Berlingske-koncernen i løbet af sommeren.Kun forhandlinger om publicistiske principper og spørgsmålet, om Mecom kan rejse pengene, skiller ifølge avisen parterne.

SALG. En fremtid under den engelske mediemogul David Montgomery tegner mørk, mener Uffe Gardel, fællestillidsmand for Orklas danske medarbejdere.

Den opstigende engelske mediekonge David Montgomery og hans medieinvesteringsselskab Mecom overtager ifølge Berlingske Tidende sandsynligvis Orkla Media og Berlingske-koncernen i løbet af sommeren.

Kun forhandlinger om publicistiske principper og spørgsmålet, om Mecom kan rejse pengene, skiller ifølge avisen parterne.

»Vi frygter for chefredaktørens uafhængighed. At Mecom ikke sikrer, at udgiveren kun bestemmer, hvor mange penge avisen skal bruge, og lader chefredaktøren bestemme, hvordan pengene skal bruges,« siger Gardel.

David Montgomery købte sidste år med hjælp fra kapitalfonde Hamburger Morgenpost og Berliner Zeitung og indsatte på den sidste en ny chefredaktør, der straks erklærede, at indtjeningen skulle stige med 20 procent. Journalisterne protesterede voldsomt. I år overtog Montgomery, administrerende direktør i den mægtige Mirror Group fra 1992 til 1999, den hollandske avisgruppe LMG.

Uffe Gardel mener, at Mecoms svage økonomiske fundament gør Berlingske-koncernen sårbar i den kommende aviskrig.

»Har de råd til at hjælpe os med at smide islændingene hjem? Det kræver handlekraft, vilje og ledelsesressourcer,« siger han og afviser, at Mecom kan hjælpe med at udvikle digitale medier.

»De har absolut intet at lære os. De fokuserer tungt på printmedier.«

Orkla har før meldt ud, at medierne skulle sælges samlet, men den norske bestyrelsesformand vil nu finde en norsk løsning for de norske aviser. Det kan betyde, at Mecom kun køber Det Berlingske Officin. Uffe Gardel håber, at ledelsen starter forfra og finder en løsning, land for land. Det haster: »Det er ekstremt vigtigt at afklare det hurtigt, for koncernen er sat på vågeblus.«

 

0 Kommentarer