Bent Winther vraget som ny chefredaktør

Efter næsten seks måneder uden ledelse er dagbladet Information snart klar til at præsentere både ny chefredaktør og adm. direktør. Offentliggørelsen sker inden sommer, fortæller centrale kilder til Journalisten.dk. Flere navne i spil. (opdateret)

Efter næsten seks måneder uden ledelse er dagbladet Information snart klar til at præsentere både ny chefredaktør og adm. direktør. Offentliggørelsen sker inden sommer, fortæller centrale kilder til Journalisten.dk. Flere navne i spil. (opdateret)

Dagbladet Information er langt om længe ved at have løst det ledelsesvakuum, som opstod i december sidste år, hvor Informations adm. direktør, Morten Hesseldahl, sagde op for at blive direktør for DR Kultur. Et vakuum, som blev yderligere evident i marts måned, hvor også Informations chefredaktør, Palle Weis, forlod dagbladet i Store Kongensgade i København.

Angiveligt er det blot et spørgsmål om få dage, før ledelsen præsenteres, siger flere centrale kilder til Journalisten.dk.

»Det bliver i hvert fald inden sommerferien,« meddeler et medlem af bestyrelsen.

Blandt kandidaterne som ny ansvarshavende chefredaktør har længe været Bent Winther, der tidligere var medredaktør, og som i marts måned blev konstitueret som chefredaktør. Han har selv bragt sig i spil, men er netop blevet vraget af et flertal i Informations bestyrelse:

»Jeg stillede mig til rådighed som chefredaktør efter Palle Weis. Det har et flertal i bestyrelsen sagt nej til, og det er jeg ked af, fordi det synes jeg ville være det bedste for avisen,« siger Bent Winther til Journalisten.dk og tilføjer:

»Jeg tager det naturligvis til efterretning, så nu fortsætter jeg som konstitueret, indtil der er fundet en afløser.«

Blandt de øvrige navne, som tidligere har været nævnt af centrale kilder, er Kristian Lund, administrerende direktør og chefredaktør på Dagens Medicin. Hans nuværende job matcher til dels begge stillinger, og han sidder allerede i Informations bestyrelse. Kristian Lund ønsker dog ikke at kommentere rygterne – hverken om egne muligheder eller andre kandidater.

»Ring igen i næste uge,« siger han til Journalisten.dk.

Hvor mange dage der går, før den ny ledelse afsløres, ønsker ingen at sige. Og muligvis udpeges først en ny adm. direktør og dernæst den ansvarshavende chefredaktør.

»Sådan som jeg har forstået det, så vælges den ny adm. direktør i første hug, og næste hug bliver chefredaktøren,« fortæller avisens tillidsmand, Jon Jørgensen, til Journalisten.dk.

Undervejs i det langstrakte forløb med at finde ny ledelse på Information har enkelte bestyrelsesmedlemmer tilkendegivet, at man gerne så en enstrenget ledelsesstruktur, hvor den administrerende direktør også skulle være ansvarshavende chefredaktør. Det er en model, som i øvrigt blandt andet kendes fra Berlingske Tidende og Børsen.

Medarbejderne på avisen protesterede dog kraftigt imod den løsning i løbet af foråret. Blandt andet i forbindelse med Informations generalforsamling i starten af maj, hvor det blev påpeget, at dagbladets vedtægter siger, at der skal være fire organer, som styrer Information: Generalforsamlingerne, bestyrelsen, chefredaktionen og direktionen.

Og meget tyder nu på, at der ikke bliver tale om en enstrenget model:

»Jeg vil blive meget overrasket, hvis der kommer én ind, som levede op til den enstrengede model. Det ville overraske mig meget,« siger Jon Jørgensen og understreger, at spørgsmålet reelt ikke har givet anledning til uenighed

»Der har i øvrigt ikke været nogen konfrontation mellem bestyrelsen og medarbejderne på det punkt,« siger han. 

(opdateret 13:50)

0 Kommentarer